Dacă voalul tău a fost unul deosebit, lung și bogat în falduri, înseamnă că ai suficient material să faci altceva frumos din el. Și iată 3 idei simple să refolosești voalul de mireasă, fără să îți pară rău că stă uitat într-un dulap.

Vopsește voalul și croiește o fustă simplă

În magazinele dedicate pasionaților de pictură se găsesc numeroase vopseluri pentru diverse materiale, ușor de folosit și rezistente în timp. Caută o nuanță frumoasă să colorezi voalul și transformă-l într-o fustă de vară pusă în talie pe elastic. Nu îți mai trebuie decât o jupă din mătase asortată și vei avea o fustă deosebită.

Dacă nu te descurci singură, apelează la o croitoreasă. Iar, dacă ai o fetiță, poți să faci o fustiță și pentru ea, să vă asortați.

Transformă voalul într-o perdea fină

Dacă ai un voal din tul subțire și fin, acesta poate fi transformat într-o perdea împotriva insectelor, mai ales a țânțarilor. Vara va fi foarte folositoare, dacă nu ai plasă de insecte la dormitor sau la bucătărie. Voalul este suficient de rezistent să rămână intact la fereastră câțiva ani.

Cum să refolosești voalul de mireasă

Săculeți și protecție pentru haine delicate

Dacă știi sigur că nu mai ai niciodată nevoie de el, poți să refolosești voalul de mireasă pentru a proteja alte haine delicate din mătase naturală sau voal. Este bine ca rochiile de vară fluide și mătăsoase, bluzele delicate sau fustele din voal să fie ținute tot în voal. Poți face un sac simplu pentru ele din voalul alb de mireasă.

De asemenea, mai poți face mici săculeți cu plante aromatice, legați cu fundițe, pe care îi poți pune în șifonier sau prin baie, să miroasă frumos vara.

foto: 123rf.com