Curăță de praf lustrele și aplicele

Folosește cea mai fină și cea mai mică perie de la aspirator să cureți de praf lustrele și aplicele montate pe tavan sau în partea superioară a pereților. Este mult mai simplu astfel să folosești aspiratorul care are și un prelungitor lung pentru perii, decât să te urci pe scaune și să ștergi de praf lustrele cu o lavetă.

În plus, cu aspiratorul știi sigur că nu te murdărești de praf și nu îl inhalezi, ca atunci când ești prea aproape de lustră și o cureți cu mâna.

Curăță condensatorul frigiderului

Partea din spate a frigiderului, acolo unde se află condensatorul și diverse alte elemente care țin de partea electrică, adună foarte mult praf, pentru că nu prea avem obiceiul de a curăța. Pe unele elemente nici nu avem voie să punem mâna pentru că există riscul de a ne curenta.

De aceea, este mult mai bine să folosești aspiratorul, ale cărui perii sunt din plastic și care adună praful imediat, fără să atingi tu nicio zonă periculoasă.

Recuperează mici obiecte pierdute în zone greu accesibile

Este posibil ca mici bijuterii, cercei, medalioane, jucării de mici dimensiuni, chei, carduri și diverse alte obiecte ușoare și mici să ajungă în locuri greu accesibile. Se pot trecura în spațiul îngust dintre două dulapuri masive, pot ajunge pe sub pat, pe sub cuptor, în crăpăturile dintre plintă și perete.

În acest caz, setează aspiratorul pe turație maximă, pune un dres subțire la capătului tubului și pornește aparatul, îndreptând tubul către locul în care bănuiești că se află obiectele pierdute. Vei reuși să le recuperezi mult mai ușor, decât dacă ai da mobila la o parte.