O locuință curată este o locuință sănătoasă, iar uneori fără să știi faci greșeli care pot duce la propagarea bacteriilor în casa ta. Este foarte important să știi care sunt aceste greșeli și, desigur, ce soluții ai la dispoziție pentru a le îndrepta și pentru a nu le mai comite pe viitor. Iată care sunt ele:

  1. Inamicul suprem al sănătății tale se poate ascunde acolo unde te aștepți mai puțin

Mucegaiul este extrem de periculos pentru sănătatea ta și mai ales a copiilor mici. El poate duce la afecțiuni greu de tratat, iar apariția petelor specifice este un semn că el există de mult în casa ta. Unele locuințe au, din construcție, probleme cu umezelea, așa că mucegaiul devine un „musafir” permanent de care cu greu se poate scăpa. Simpla ștergere a petelor de mucegai nu este suficientă și doar pentru că nu se mai vede, nu înseamnă că el nu mai există.

Citește cu atenție acest articol extrem de util pentru a afla la ce pericole te expui dacă nu cureți bine mucegaiul din casă, dar și cum poți să scapi pe el definitiv. Tot acolo vei găsi și explicațiile cu privire la apariția lui, așa încât să nu te mai confrunți niciodată cu această problemă. Este o lectură absolut necesară gospodinelor care țin la sănătatea lor și a celor din familie.

  1. Hainele tale pot ascunde acarieni și bacterii periculoase, dacă faci această greșeală

Este mai comod să sortezi hainele după culoare atunci când le speli și este mai economic să le speli la temperaturi mai mici, însă știi la ce riscuri te expui? Este o greșeală des întâlnită și care poate duce la înmulțirea bacteriilor printr-o acțiune menită să le îndepărteze – spălarea.

Nu pune în mașina de spălat rufe haine de exterior cu haine de casă sau prosoape de bucătărie și nu spăla toate rufele la o temperatura de 30 de grade Celsius pentru că nu vei face decât să transferi microbii de la o haină la alta. Spală mereu lenjeria intima, șosetele, lenjeria de pat, pijamalele, prosoapele de baie și bucătărie la temperaturi de peste 60 de grade, pentru a omorî bacteriile. Nu uita, de asemenea, că lenjeria de pat și prosoapele de baie se schimbă o dată pe săptămână, deoarece reprezintă mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor.

  1. Obiectul din bucătărie care ascunde mai mult bacterii decât toaleta și cât de des trebuie schimbat

Un studiu citat de publicația britanică The Daily Mail a relevat că buretele de bucătărie, cel cu care speli vasele din care familia ta mănâncă, este de 200.000 de ori mai murdar decât vasul de toaletă. Pare incredibil, însă, dacă ne gândim să acest burete este mereu umed și că microbii iubesc umezeala și căldura, ne dăm seama că el reprezintă mediul perfect pentru înmulțirea lor. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să aștepți până acesta se deteriorează pentru a-l schimba.

Buretele de vase trebuie schimbat o dată pe săptămână sau dezinfectat în fiecare zi în apă clocotită sau în cuptorul cu microunde. Îmbibă buretele cu apă și lasă-l jumătate de minut în cuptorul cu microunde pentru a fi îndepărtate toate bacteriile. Lavetele de bucătărie cu care ștergi blatul de lucru sunt și ele la fel de murdare, așa că trebuie fie schimbate, fie dezinfectate.

Tu ai făcut vreodată aceste greșeli? 

Sursa foto: Shutterstock