Folosești pernuțe de detergent pentru câteva haine!

Capsulele sau pernuțele cu detergent lichid au devenit tot mai populare și au multe avantaje. Sunt frumos parfumate, unele dintre ele conțin și balsam și te ajută să dozezi detergentul pentru o spălare. Cu toate acestea, multe dintre noi folosim aceste capsule chiar dacă spălăm câteva haine.

Ține cont de faptul că pernuțele cu detergent sunt foarte concentrate și sunt concepute pentru a fi folosite la capacitatea maximă a mașinii de spălat. Dacă vrei să speli numai 3 – 4 haine, nu folosi o capsulă. Mai bine cumpără detergent lichid și folosește o cantitate potrivită pentru greutatea hainelor.

Folosești detergent pudră în exces

Detergentul pudră are un avantaj, acela de a curăța mai bine petele dificile de grăsime sau transpirație. Dar granulele de detergent se depun în jurul unor mecanisme din mașina de spălat și cu timpul acestea se strică. Pudra nu se dizolvă la fel de bine cum o face detergentul lichid.

Ar fi bine să folosești detergentul lichid, în cantități moderate, deoarece se dizolvă în întregime și lasă mult mai puține rezidurii pe hainele și mașina de spălat.

Pui detergentul direct peste haine în mașina de spălat

Sertarele pentru detergent nu au fost concepute doar pentru design. Mașina eliberează detergentul în anumite faze ale programului. Dacă arunci detergentul peste haine direct în cuvă, acesta nu se mai distribuie uniform, unele granule nu se mai dizolvă, rămân în cutele hainelor și lasă urme. Alte granule se pot aduna pe sistemul de scurgere și, împreună cu balsamul vâscos, formează cheaguri și blochează sistemul.

Folosește de fiecare dată sertarul special pentru detergent și balsam, astfel încât hainele și mașina de spălat să nu fie afectate.