Salvia decorativă

Cu florile ei rezistente, în nuanțe de roșu, alb, violet sau mov purpuriu, salvia decorativă este foarte apreciată pentru rezistența ei la căldură, pe timp de vară. Este o plantă perenă, care se înmulțește singură și care merită să fie plantată pe lângă trandafiri, pentru a oferi un spectacol proaspăt de culoarea la baza tufelor mari de roze.

Coreopsis sau ochii fetei

Genul acesta de plante este foarte îndrăgit de cei care vor o grădină rustică, plină de culoare și farmec boem. Coreopsis are flori galbene, fie cu un singur rând de petale, fie bătute, ca un pampon înfoiat și franjurat. Culoarea lor strălucitoare pune bine în evidență trandafirii roșii sau portocalii și aduce o lumină veselă în grădină. Este o plantă rezistentă, care înflorește abundent toată vara și se înmulțește singură de la un la altul. Trebuie doar să scuturi semințele din vara aceasta printre tufele de trandafiri.

Floxul sau scânteiuțe

Au culori dulci în tonuri de roz, mov și roșu violaceu, dar au și flori imaculat de albe. Inflorescențele mari, bogate și rezistente, vor ieși în evidență lângă trandafiri și vor forma un contrast elegant cu aceștia. Flox înflorește abundent până toamna târziu și atrage fluturii în grădină cu parfumul lui care se combină divin cu cel al trandafirilor. Tufele de flox rezistă ani de-a rândul și este important să aibă un pământ bine îngrășat și udat constant, pentru că uscăciunea duce la ofilirea rapidă a florilor delicate.

sursa foto: 123rf.com