Sute de destinații din Europa concurează pentru cele mai frumoase, cele mai romantice sau cele mai fotogenice locuri. E greu să te decizi când ai atât de multe oferte.

Dar există câteva locuri care îmbină perfect istoria, cultura, peisajele mirifice și ineditul, excursiile și distracțiile, oferindu-ți o vacanță de vis! Iată trei dintre aceste destinații pe care, cu siguranță, nu le vei uita niciodată. Trebuie doar să ai grijă să iei cu tine aparatul foto!

Serile de vară sunt mirifice în micul sat PositanoSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Positano, unul dintre cele mai romantice locuri din Italia

Legendele spun că în apele înșelător de liniștite care scăldau coasta, la Positano, corabia lui Ulise a fost înconjurată de sirene. Cu un simplu șiretlic, viteazul grec a trecut cu bine și prin această încercare, iar oamenii lui au scăpat nevătămați. Oricât de minunat ar fi fost cântecul sirenelor, dacă îl auzeau, și-ar fi pierdut viața.

Sirenele din povești au dispărut de mult, dar micuța localitate și-a păstrat farmecul. Mii de turiști vin aici în fiecare vară să fotografieze casele colorate din Positano, apusul fermecător peste mare și bisericuța cu parfumul vremurilor de altădată.

Localitatea este construită în trepte, pe verticală, iar casele în tonuri pastelate oferă unul dintre cele mai frumoase și fotogenice peisaje de pe coasta Amalfitană.

Cazare și transport

Există câteva pensiuni și hoteluri pentru toate buzunarele, în sezon o noapte de cazare pornind de la 600 – 700 de lei, până la peste 2.500 – 3.000 de lei în locațiile de lux.

Dar Positano poate fi vizitat și într-o singură cu zi, mergând cu autobuzul din Sorrento sau Salerno. Excursia cu propria mașină este mai puțin recomandată, deoarece drumul este foarte dificil și locurile de parcare extrem de puține. Localitatea nu are decât 8 km².

Mai poți ajunge aici pe mare, cu ferribotul din Salerno sau Amalfi.

Annecy, un lac mirific în miezul Alpilor francezi

Supranumită Veneția din Mont Blanc, această localitate pitorească din Franța, din regiunea Savoie. În apropiere se află granițele cu Elveția și cu Italia, astfel că întreaga regiune are un aer deosebit, iar amprenta culturală este diversă și atrăgătoare.

Arhitectura deosebită și peisajul montan, precum și frumusețea lacului fac din aceste locuri una dintre cele mai spectaculoase destinații din Europa.

Lacul glaciar este un loc minunat pentru amatorii de plimbări romantice cu barca, iar orășelul încărcat de istorie este străbătut de canale cu apă limpede și mărginit de case vechi, colorate vesel. Punctele de atracție sunt Palais de L´Isle, aflat între canale, castelul din secolul al XVI-lea și catedrala.

Cazare și transport

Locurile de cazare sunt numeroase, atât în oraș, când și în împrejurimi, iar prețurile încep de la 40 – 70 de euro pe noapte până la câteva sute.

În Annecy se ajunge ușor cu trenul din Lyon, Paris sau Geneva sau cu mașina personală.

Cele mai fotogenice destinații din Europa

Santorini, una dintre cele mai iubite insule grecești

Santorini. O croazieră pe insulele vecine îți oferă o zi plină de distracție, soare și muzică

Aflat la sud de Ciclade, grupul de insule care poartă numele Santorini găzduiește doar 13 sate, iar cea mai mare dintre ele este Thira. Deși sunt mici ca întindere, insulele vulcanice sunt spectaculoase. Mii de turiști vin aici în fiecare vară pentru peisajele mirifice, pentru arhitectura zonei și casele imaculate, decorate cu acoperișuri albastre. Plaja și marea sunt mai frumoase ca oriunde în Grecia, iar distracțiile și atracțiile insulelor sunt numeroase.

Nu trebuie să ratezi o plimbare cu măgărușul pe coastă, prin satul Oia, spre exemplu, sau croazierele care leagă insulele vecine și care încep de la 30 de euro de persoană. Trebuie să mai vizitezi satele Fira și Emporio, precum și plajele din aceste sate, unele dintre ele decorate cu steagul albastru.

Cazare și transport

Pe cât este de frumoasă, pe atât este de scumpă această destinație specială din Grecia. Este indicat să îți faci rezervări din timp, dacă vrei o pensiune pe malul mării în sezon. Prețurile încep în medie de la 70 de euro pe noapte, din luna iunie, fiind mai scăzute la sfârșit de septembrie. Se găsesc și camere mai ieftine la pensiunile care sunt departe de zonele turistice și de plaje.

Cel mai rapid mod de a ajunge în Santorini este cu avionul din București sau din Atena. Mai poți ajunge cu feribotul din portul Pireu, călătoria durând aproximativ 8 ore cu vapoarele lente de noapte, cu 4 ore cu vapoarele mai rapide.

Vezi cele mai frumoase peisaje de toamnă din România!

sursa foto: 123rf.com; Shutterstock