Măslinele negre sau măslinele maronii din soiul kalamata sunt cele mai căutate și apreciate. Ele sunt de obicei conservate la producător în saramură sau în ulei de măsline, cu diverse condimente care previn înmulțirea bacteriilor și a mucegaiurilor.

Măslinele verzi au pulpa mult mai tare și de obicei sunt conservate în saramură, mai rar în ulei. Iată cum trebuie să le păstrezi și tu acasă, pentru a se menține proaspete și bune luni de zile.

Cum să păstrezi măslinele cu pulpa moale

Măslinele negre sau cele maronii cu o textură moale trebuie conservate în ulei. Se pun în borcane mici, cu diametrul larg, se toarnă ulei de măsline și se pun doi, trei căței de usturoi întregi, curățați de coajă.

Pe lângă usturoi se mai pot pune frunze de dafin, care împiedică dezvoltarea bacteriilor și dau un gust deosebit măslinelor.

Borcanele cu măsline se pot ține astfel în frigider, într-un balcon rece pe timp de iarnă sau într-o cămară răcoroasă.

Ar fi bine ca borcanele să nu fie albe, din sticlă transparentă, ci din sticlă verde sau maronie, ca să nu afecteze lumina culoarea și consistența măslinelor.

Măslinele verzi se țin la saramură

Cea mai bună soluție să păstrezi măslinele verzi este saramura, făcută din 2 lingurițe de sare la 500 ml de apă rece. Se pot pune boabe de piper și frunze de dafin în această saramură precum și rondele de ceapă roșie.

Ca și măslinele negre în ulei, este indicat să păstrezi măslinele verzi în borcane de sticlă sau în cutii de plastic de bună calitate, acoperite cu un capac. Se țin la rece, în frigider sau în cămară.

sursa foto: 123rf.com