Iată două metode să prăjești semințele de floarea soarelui fără să le arzi. Una dintre metode implică folosirea cuptorului pe gaz, cu ventilație, cealaltă necesită un cuptor cu microunde. Ce ai de făcut!

Cum să coci semințele în cuptorul pe gaz

Dacă îți plac foarte mult semințele puțin sărate, bine coapte și călduțe, atunci trebuie să le faci singură. Pune semințele într-un bol adânc, toarnă apă cât să le acopere și adaugă sare de mină atât cât crezi că le vrei de sărate.

Semințele absorb o parte din apa cu sare și se înmoaie suficient cât să nu se ardă în primele minute de când le pui la cuptor.

Pregătește o tavă lată, pune hârtie de copt și scoate semințele într-o sită să se scurgă. După ce s-au scurs bine de apă, pune semințele într-un strat subțire în tavă, întinde-le bine cu o lingură de lemn și pune-le la cuptor, la 120° timp de 15 – 20 de minute. Verifică după primele 10 minute să vezi cât de mult s-au copt și mai lasă-le la cuptor atât cât este necesar.

Coace semințele de floarea soarelui la cuptorul cu microunde

O altă metodă prin care poți coace semințele de floarea soarelui fără riscul de a le arde este aceea de a folosi cuptorul cu microunde.

Spală semințele cu un jet de apă, fără să le mai lași să se umezească. Pune-le într-o tavă de sticlă specială pentru cuptorul cu microunde, întinde un strat uniform și presară sare fină, după gust.

Pornește cuptorul la temperatură maximă și lasă semințele să se coacă timp de 3, 4 minute, dar la fiecare minut oprește, amestecă-le cu o spatulă și gustă-le să vezi cât de bine s-au făcut.

Mai poți adăuga boia dulce sau un praf de piper fin măcinat, dacă le dorești mai picante.

Tot în cuptorul cu microunde este bine să prăjești și miezul de semințe decorticat, timp de 2 minute cel mult!

sursa foto: 123rf.com