1. Folosește uscătorul de păr setat pe temperatură ridicată să lărgești pantofii prea strâmți. Încalță o pereche de șosete mai groase, apoi pantofii care îți provoacă probleme și suflă aer fierbinte câteva minute, până când pielea pantofilor se înmoaie și se lasă. Mergi puțin prin casă cu pantofii și vei simți că se lărgesc și devin mai comozi.
 2. Setează uscătorul pe o treaptă inferioară de temperatură să usuci rapid lenjeria intimă sau o bluză delicată pe care vrei să o îmbraci imediat și nu mai ai timp să o lași să se usuce la soare.
 3. Folosește uscătorul setat pe aer rece să cureți de praf plantele de apartament, în special frunzele și florile delicate, care nu suportă să fie atinse. Tot uscătorul curăță cel mai bine praful de pe tablouri, candelabre, ventilatoare sau de pe obiectele decorative mai delicate.
 4. Setează uscătorul pe aer cald și pe prima treaptă de ventilație pentru a usca blana udă a animalelor de companie. Tot cu uscătorul vei reuși să dezgheți zăpada înghețată din blana câinelui, după ce vă întoarceți de la plimbare iarna.
 5. Încălzește picăturile de ceară care au ajuns pe mobilă sau pe alte obiecte din casă cu ajutorul uscătorului setat pe aer fierbinte, apoi șterge ceara topită cu hârtie absorbantă.
 6. Suflă aer cald cu uscătorul asupra bandajului ca să se dezlipească mai ușor de piele. Este un truc eficient pentru copii, să le abați atenția de la rănile care îi dor.
 7. Usucă râșnițele de condimente și cafea sau recipientele din metal pentru condimente cu uscătorul, după ce le speli, să nu rămână apă în interior și să ruginească.
 8. Încălzește cu aer fierbinte mușamaua sau perdeaua de duș dacă s-au încrețit și materialele se vor întinde și vor reveni la forma inițială.
 9. Dacă ești în vacanță și nu ai fier de călcat, folosește uscătorul de păr din dotarea hotelului să calci hainele. Pulverizează un strat fin de apă pe bluza sau tricoul șifonate, agață-le pe un umeraș și usucă-le ușor cu uscătorul setat pe o temperature potrivită.
 10. Curăță praful din tastatura calculatorului tot cu ajutorul uscătorului de păr, setat pe aer rece.
 11. Încălzește rapid pachetul cu unt înghețat, dacă ai nevoie să îl folosești pentru aluaturi și prăjituri.
 12. Folosește uscătorul de păr să îți usuci mai repede oja aplicată pe unghii. Lacul de unghii va rezista mai mult timp, dacă se usucă rapid.

credit foto: 123rf.com