CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva idei bune să refolosești pungile de plastic adunate prin sertare. Faci curățenie, păstrezi unele obiecte și haine delicate în siguranță și mai scapi de pungile din pungi!

Cum păstrezi forma poșetelor din piele

Mototolește câteva pungi din plastic și pune-le în poșetele tale scumpe din piele sau din alte materiale delicate. Astfel, se va păstrat forma frumoasă a poșetelor, chiar dacă le ții în șifonier câțiva ani la rând.

Protejează încălțămintea

Fie că sunt pantofi eleganți din piele, pantofi sport sau cizme, poți îndesa în ele pungi din plastic pentru a-și păstra forma. După ce le-ai curățat bine talpa, pune pantofii sau cizmele în pungi și apoi într-o cutie sau într-un dulap pentru încălțăminte. Astfel, vor fi ferite de praf și de molii și se vor păstra mai bine de la un an la altul.

Folosește pungile de plastic în bagajele de vacanță

Pune încălțămintea într-o pungă de plastic, înainte să o pui în valiză, să nu murdărești celelalte obiecte. Pune și hainele mai delicate în pungi, precum rochiile de mătase, bluzele de voal sau costumul de baie. De asemenea, cosmeticele pot fi puse în pungi, dacă nu ai o gentuță specială. Uneori parfumurile, pudra sau crema de ochi pot fi deteriorate la transport și se revarsă peste haine.

Ia cu tine pungi când scoți câinele la plimbare

Tot mai mulți dintre noi trebuie să fie conștienți de importanța spațiului verde de pe lângă blocuri. Chiar dacă ai câine și îl duci zilnic la plimbare pe lângă bloc, pentru necesitățile fiziologice, ia cu tine pungi și nu lăsa mizeria în urma micului patruped.

Organizează obiectele vechi

Nu mai arunca la întâmplare pungile din plastic. Le poți folosi să organizezi obiectele vechi, de la cursuri și reviste pe care vrei să le păstrezi o perioadă lungă de timp, până la ustensile de bucătărie pe care nu le mai folosești, haine și așternuturi. Toate acestea se vor păstra mai bine în pungi sau saci din plastic. Hârtia nu se mai îngălbenește, hainele nu mai sunt roase de molii, tacâmurile vechi nu își mai schimbă culoarea. Important este să fie bine șterse, să fie curate și să nu existe riscul de a face mucegai în interiorul pungilor.

Folosește-le drept saci de gunoi

Îmbracă gălețile de gunoi de dimensiuni mai mici cu pungi de plastic și aruncă acolo resturile. Pungile de plastic sunt cu atât mai bune pentru resturile de alimente din care se pot scurge zemuri și mirosuri neplăcute.

Sigilează borcanele cu mâncare când pleci la drum

Mulți dintre noi folosim mâncarea de acasă când plecăm în drumeție sau în vacanță. Dacă iei cu tine borcane de dulceață, de murături, de sosuri sau chiar borcane cu diverse prepatate proaspete, împachetează-le în pungi de plastic, să fii sigură că nu se sparg și nu se varsă prin genți.

Ia-le cu tine la plajă

Pune telefonul într-o punguță de plastic curată, să nu intre nisip în el. Folosește pungi și pentru costumul de baie ud, pentru papucii plini de nisip, pentru jucăriile copiilor ude și pline de nisip. Va fi mai ușor să menții celelalte haine și obiecte curate.

Folosește-le în ghivecele suspendate

Pune o pungă de plastic la baza ghiveciului suspendat, apoi pune un substrat de mușchi și apoi pământ. Astfel, apa cu care uzi florile nu se va mai scurge prin balcon sau pe terasă. Udă florile moderat, lasă substratul de mușchi să se usuce bine și nu va mucegăi.

Fixează ferestrele care nu se închid bine

Dacă este curent în casă din cauza ferestrelor care nu se închid bine, împăturește foarte strâns câte o pungă subțire și pune-o pe tocul ferestrei, acolo unde este spațiu liber. Vei vedea că pungile vor izola mai bine ferestrele, se va reduce curentul și iarna va fi puțin mai cald în casă.

Frăgezește friptura în pungi de plastic

Folosește o pungă curată, eventual spălată bine cu apă și detergent, pentru a pune bucățile de carne în ea. Presară condimente, închide punga și frăgezește carnea cu ciocănelul pentru șnițele. Masa din bucătărie va rămâne curată, sucurile din carne nu vor mai sări în jur, iar punga se aruncă la deșeurile reciclabile.