Amidonul din porumb nu conține gluten și are aproximativ 350 de calorii/100g. O lingură din amidon din porumb este la fel de eficientă pentru a îngroșa sosul ca două linguri din făină albă de grâu, dar are mult mai puține calorii. În afară de întrebuințările sale la diverse rețete cu sosuri și creme fine, amidonul din porumb poate fi util în gospodările în multe alte situații.

1. Curăță petele de grăsime de pe covoare

Presară un strat generos de amidon din porumb peste petele proaspete de grăsime și lasă-l să acționeze timp de 15 minute, apoi aspiră covorul în mod obișnuit.

2. Dă luciu bijuteriilor din argint

Fă o pastă cremoasă din amidon de porumb și apă și lustruiește cu ajutorul ei bijuteriile înnegrite din argint.

3. Te scapă de petele de cerneală

Amestecă o linguriță din amidon de porumb cu puțin lapte dulce și tamponează petele de cerneală de pe haine sau de pe covoare. Lasă pasta să se usuce, apoi curăță cu o perie uscată resturile de amidon.

4. Amidonul din porumb deznoadă nodurile

Decât să te chinui să dezlegi nodurile strâns legate, mai bine presari puțin amidon de porumb peste nod, îl rulezi ușor între degete și vei reuși să îl desfaci mult mai repede.

5. Înlocuiește șamponul uscat

Presară puțin amidon de porumb la rădăcina firelor de păr când ai o întâlnire importantă și nu ai timp să te speli pe cap și să te coafezi. Lasă amidonul să acționeze aproximativ 10 – 20 de minute, pentru a absorbi grăsimea, și apoi piaptănă părul cu o perie deasă să îndepărtezi urmele albe.

6. Absoarbe umezeala din pantofii sport

După antrenament sau după ce ai alergat prin parc, presară puțin amidon de porumb în pantofii sport să absoarbă transpirația și să scapi de mirosurile neplăcute.

7. Calmează iritațiile

Dacă ai pielea sensibilă și te iriți ușor de la gulerul hainelor mai aspre, de la bijuterii sau cureaua ceasului, pudrează pielea cu amidon de porumb înainte și va fi protejată de iritații.

8. Deodorant natural

Dacă s-a terminat deodorantul tău obișnuit pentru subraț, tamponează pielea cu puțin alcool sanitar după ce te speli, apoi pudrează cu amidon de porumb. Va fi eficient câteva ore și te va feri de transpirația excesivă.

9. Curăță petele de grăsime de pe jachetele din piele

Dacă ți-ai pătat jacheta sau pantalonii din piele naturală cu grăsime sau cremă, presară deasupra amidon din porumb și lasă-l câteva ore, apoi curăță cu o batistă urmele albe.

10. Repară parchetul care scârțâie

Presară amidon din porumb între plăcile de parchet în locurile în care scârțâie și apasă ușor cu piciorul până când intră între plăci. Repetă operațiunea de câteva ori până când dispare complet scârțâitul.