CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Salatele de legume și verdețuri nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic în sezonul cald. Încearcă să diminuezi cât mai mult cantitățile de orez, de carne și de pâine și gătește cât mai des cu ingrediente proaspete.

  1. Orice salată de legume proaspete va fi mult mai gustoasă dacă adaugi o mână de pătrunjel sau de mărar tocat.
  2. Amestecat în salate, hreanul dat pe răzătoare le va conferi un gust deosebit.
  3. Înlocuieşte oţetul cu suc de lămâie proaspăt stors, dacă vrei să mănânci o salată mai sănătoasă şi mai savuroasă.
  4. Consumă salata la câteva minute după ce ai preparat-o, dacă o laşi în frigider mai mult de o jumătate de oră începe să se ofilească și devine apoasă.
  5. Când copilul tău refuză să mănânce salata de roşii, ardei şi castraveţi, adaugă jumătate de măr ras. Mărul curăţat pentru salată nu se va înnegri dacă îl păstrezi 10 minute înainte în apă rece şi sărată. 
  6. De obicei, copiii strâmbă din nas la salate când sunt apoase. Pregăteşte-le într-un castron perforat şi lasă sucul abundent să se scurgă.
  7. Salata de legume devine mai săţioasă dacă îi adaugi caşcaval ras şi bucăţi de carne de pui preparată la grătar cu diverse condimente.
  8. Dacă adaugi cubuleţe de cartofi fierţi în salata de legume, prepară şi un sos pe bază de muştar, smântână şi mărar.
  9. Orice salată de legume devine mai gustoasă dacă adaugi cușcuș înmuiat în supă caldă sau farfalle fierte al diente. Pastele se îmbină grozav de bine cu roșii, ardei, ceapă verde și salată.
  10. Pregătește o maioneză ușoară sau câteva linguri de iaurt pentru salatele de crudități din morcov, țelină, sfeclă și păstârnac. Cruditățile au gust mult mai bun cu maioneză sau cu iaurt și condimente simple precum sarea și piperul.  

Vezi câteva rețete de salate pe care să le ai tot timpul la îndemână.

Vezi mai multe retete de salate de vara, ideale pentru orice amator de gusturi fresh!