1. Hidratează-ţi cât mai mult pielea…

… pentru că soarele o poate usca peste măsură. Pe lângă protecţia cu o cremă cu FPS inclus, epiderma trebuie ajutată să-ţi păstreze sănătatea şi nivelul optim de hidratare. Iar cel mai bine poate face asta un unt de corp cu formulă pe bază de plante, care să furnizeaze pielii vitaminele necesare. Combină-l cu uleiul pentru masaj şi

aplică-l pe pielea umedă, seara, după fiecare duş. Dimineaţa, în schimb, foloseşte un unt de corp fructat, pentru că îşi păstrează parfumul discret pe piele toată ziua.

2. Menține părul sănătos

Din cauza căldurii excesive, firul de păr se deteriorează, îşi pierde strălucirea, elasticitatea şi rezistenţa. Ca să eviţi toate aceste neplăceri, foloseşte la fiecare baie o mască regenerantă intens hrănitoare, pe bază de uleiuri sau de vitamine. Dacă vrei şi mai multă îngrijire, când părul e semiuscat, aplică balsam fără clătire şi întinde-l uniform, pe toată lungimea părului. Iar ca să îl aperi de razele solare, pe timp de vară foloseşte un spray special cu FPS.

3. Tratează atent zonele cu probleme

Adică cele afectate de celulită: braţe, abdomen, fese, coapse. Începe la duş, printr-un masaj energic, la care să foloseşti un gel exfoliant şi bile din cauciuc. Continuă după baie cu aplicarea unui lapte de corp restructurant şi remodelant ori cu un gel cu proprietăţi drenante şi foloseşte diferite tehnici de masaj: ciupeşte pielea, ruleaz-o între degete sau presează uşor zona cu palma. Pentru fese şi coapse, alege un produs special, cu cap de masaj ataşat, pentru că facilitează intrarea cremei în piele şi activează circulaţia sângelui.

4. Alege aromele proaspete

În anotimpul cald, e bine să renunţi la parfumurile cu note dulci (ciocolată, trandafir) ori lemnoase (santal), căci devin, de cele mai multe ori, mult prea grele. Înlocuieşte-le cu cele răcoritoare şi proaspete cum sunt aromele de citrice (lămâie galbenă şi verde, grepfrut) ori cele florale, delicate (liliac, frezie).

5. Curăţă-ţi tenul

În fiecare dimineaţă, ai nevoie de un scrub delicat, care să desfunde porii, să înlăture celulele moarte şi să lase tenul perfect curat şi pregătit pentru absorbţia cremei hidratante. Masează-l circular şi îndepărtează-l cu apă din abundenţă. Dacă tenul e bronzat, foloseşte un gel delicat fără particule exfoliante.

6. Păstrează-ţi mâinile catifelate

Nu-i aşa că vara crema de mâini iese oarecum din rutina ta zilnică de îngrijire? Şi asta pentru că pielea nu se mai usucă atât de mult şi nu mai crapă aşa de uşor. Totuşi, nu uita că pielea trebuie hidratată chiar şi când e cald afară. Alege o cremă cu extract de gălbenele sau de aloe vera şi aplic-o înainte de culcare.

7. Ai grijă de zonele sensibile

Adică cea a ochilor şi a decolteului. Prima dintre ele este foarte pretenţioasă, pentru că aici pielea este subţire şi se deshidratează repede. De aceea, aplicarea zilnică a unui gel special e absolut necesară. Zona decolteului, în schimb, are nevoie de o îngrijire care să îi ofere susţinere şi un plus de fermitate. Alege creme de corp cu astfel de proprietăţi.

8. Îngrijeşte-ţi picioarele

În săndăluţele decupate şi papucii cu barete împletite picioarele tale trebuie să arate impecabil. Nu ai nicio scuză să apari cu călcâiele crăpate, pedichiura nefăcută sau pielea aspră.  Aşa că, o dată pe săptămână fă-ţi timp pentru un program complet destinat picioarelor. Vei vedea că, pe lângă aspectul plăcut, vei avea parte la final de o extraordinară senzaţie de confort şi revigorare, căci în talpă se găsesc o mulţime de terminaţii nervoase, pe care le vei stimula prin masaj. Pregăteşte un lighean cu apă caldă în care să adaugi o lingură de ulei de măsline, sare de mare şi flori uscate de lavandă. Ţine-ţi picioarele 5 minute în acest amestec, apoi masează uşor talpa şi călcâiul, cu ingredientele folosite. Presează uşor fiecare zonă în parte. Aplică apoi o cremă hidratantă, iar, la final, un produs special pentru călcâie.

9. Fă cât mai multă mişcare…

…ca să ai o formă bună şi un tonus excelent. Mergi cu bicicleta, plimbă-te prin parc, aleargă… orice activitate în aer liber alungă stresul şi te încarcă cu energie. Fă-ţi timp pentru ele!

10. Machiază-te natural

Renunţă la machiajele studiate, complicate şi încărcate. Vara e momentul să porţi culori discrete, tonuri naturale şi texturi delicate şi aerate. Pudra şi fardul de obraz trebuie să fie cât mai uşoare, ca să nu încarce tenul, fardurile, cât mai deschise ca să lumineze privirea, iar glossurile, cât mai fructate şi lucioase, ca să umple buzele.

Sursa foto: Flickr.com