Știai că o porție de piept de pui la grătar, aromat cu verdețuri, îți taie pofta de dulciuri? Află câteva metode sănătoase să păcălești foamea și pofta de prăjituri sau ronțăieli. Cu aceste soluții, vei reuși să scapi de kilogramele adunate peste iarnă, fără să te înfometezi și fără să tânjești după alimente pofticioase.

Consumă mai des fructe săţioase

Dintre fructele care ţin cel mai bine de foame îţi recomand bananele, caisele, perele, pepenele galben şi prunele. Şi fructele uscate sunt bune pentru gustarea de după amiază. Prunele uscate, merișoarele deshidratate, nucile sau migdalele sunt o alegere excelentă.

Mic dejun: un ou fiert, trei felii de şuncă, o felie de caşcaval.

Desert: o banană, două caise.  

Gustare la ora 11.00: două linguri de stafide/ merișoare şi doi biscuiţi.

Mănâncă zilnic cereale integrale

Fibrele din cereale se înmoaie şi iau proporţii în stomac. Ai nevoie de cel puţin 25 g de cereale la prânz, să te simţi sătulă toată după amiaza.

Prânz: două felii de pâine integrală, piept de pui la grătar, salată.

Desert: covrigei din făină integrală, 2 portocale zemoase.

Alege prăjituri cu fructe!

Surprizător, dar prăjiturile nu sunt complet interzise când vrei să slăbeşti. Important este să nu abuzezi şi să mănânci doar una sau două pe săptămână. Cele mai bune prăjituri pentru dietă sunt tartele cu fructe şi blat din făină integrală, fără adaos de zahăr. Le poți pregăti chiar tu, folosind făină integrală și fructe precum merele, perele, căpșunele, afinele sau merișoarele.

În comerț este ușor să găsești prăjituri fără zahăr, cu îndulcitori naturali precum siropul de agave sau extractul de stevia.

Mic dejun: două felii de pâine prăjită, o porţie de brânză proaspătă degresată.

Gustare la ora 11.00: două felii de tartă cu mere şi nuci.

Alege zmeura!

Bobiţele parfumate de mure şi de zmeură sunt bogate în fibre, sunt pline de suc și vitamine, îți energie și alungă nevoia de dulciuri. Zmeura este cel mai aromat și sănătos fructe care te ajută să păcălești foamea.

Prânz: o supă de pui şi o salată de crudităţi.

Desert: un pahar mare de iaurt combinat cu trei linguri de zmeură.

Gustare la ora 15: Un bol cu cereale combinate cu 150 g zmeură.

Consumă pâine prietenoasă cu silueta

Franzelele albe şi pufoase sunt un pericol pentru silueta ta, dar sunt destule tipuri de pâine pe care le poţi mânca inclusiv seara, fără să te îngraşi. Caută în magazine pâinea dietetică, pâinea cu secară şi cea din făină integrală. Nu mânca mai mult de două felii zilnic.

Cină: peşte la grătar, două felii de pâine integrală prăjită.

Consumă carne contra dulciuri

Vei mânca mult mai puţin după amiaza şi seara, dacă la prânz serveşti o porţie bună de carne. Alege carnea albă, cât mai slabă, de pui, curcan sau peşte. Carnea taie pofta de dulciuri şi nu mai ai nevoie de nici o gustare.

Prânz: 200 g de pulpă de curcan la cuptor, un cartof copt, salată de roşii.

Supă pe săturate

Renunţă cel puţin o lună la ciorbele acrişoare şi grase şi găteşte supe din legume proaspete. Foloseşte carne de pui sau de curcan, tăiţei de casă şi foarte puţină sare.

Prânz: supă de pui cu tăiţei, o felie de pâine prăjită, spaghete cu brânză degresată.

Cină: supă de legume, doi covrigi.

Floricele de porumb

O dată sau de două ori pe săptămână, în loc de desert, pregăteşte o porţie mică de floricele de porumb. Sunt de două ori mai săţioase decât un baton de ciocolată cu alune. Ai grijă să nu adaugi sare! Floricelele de porumb te ajută să păcălești foamea și sunt benefice pentru digestie, dacă nu au unt și sare adăugate, doar o lingură de ulei.

Cină: două tartine cu icre, salată de morcovi, mere şi ţelină.

Desert: un bol de floricele de porumb.

Cacao pentru pofticioşi

Un pahar de lapte degresat cu jumătate de linguriţă de cacao înlocuieşte orice prăjitură şi orice suc acidulat. Consumă lapte cu cacao și vei scăpa de pofta de prăjituri și dulciuri concentrate.

Mic dejun: un ou fiert, jumătate de chiflă graham.

Desert: o cană de lapte degresat cu cacao şi foarte puţin zahăr.

Ronțăie morcovi cruzi

Sunt legume mult mai săţioase dacă le mănânci crude, decât dacă le fierbi. Ori de câte ori vrei ceva bun la desert, alege doi morcovi şi vei scăpa de poftele periculoase, care adaugă calorii în meniul tău. Morcovii îți dau senzația de sațietate pentru întreaga după amiază, iar la cină poți consuma ceva ușor, doar pâine prăjită și iaurt.

Prânz: spaghete cu somon, salată de ridichi şi andive.

Gustare de după amiaza: doi morcovi proaspeţi.