Americanii au o vorbă: God is in the details (Dumnezeu există în micile detalii). Nu se cunoaște prea bine originea expresiei, dar asta e mai puțin important. Ce trebuie să reținem este că lucrurile aparent neînsemnate contează. Vedem asta în cazul femeilor care reușesc să arate mereu impecabil doar alegând accesoriile potrivite și fără a arunca o avere pe haine, dar este o regulă valabilă și în designul de interior.

 

Foarte mulți designeri preferă să caute soluții neconvenționale, căi ocolitoare, să recondiționeze obiecte vechi și să creeze cu propriile mâini elemente decorative și mici piese de mobilier, o astfel de abordare fiind cea care dă personalitate unei case și care ține bugetul sub control.

 

Ne inspirăm din filosofia lor și îți propunem 10 idei extrem de simple, care pot transforma rapid aspectul oricărei locuințe.

 

 1. Vopsește ușa de la intrare într-o nuanță compatibilă cu cea a pereților, dar care nu poate fi ignorată prea ușor. Nu îți sugerăm să te îndrepți spre culori stridente, însă te poți inspira de la vinurile de Burgundia, sau poți alege galbenul, în timp ce tocul pentru ușă poate fi gri sau alb.

 

 1. Schimbă aspectul numărului de la casă, folosind fonturi mari și adaugă o cutie poștală cu rol decorativ.

 

 1. La interior, renunță la becurile cu halogen și instalează becuri cu LED, ca acestea, care vor îmbunătăți semnificativ atmosfera din locuință. Vei obține o lumină albă caldă, potrivită pentru citit, dar și pentru serile romantice, dar becurile cu LED aduc și alte beneficii, cum ar fi economia de energie.
 2. Renovează și lăcuiește pardoselile și suprafețele din lemn. Alege un lac ecologic, care protejează culoarea lemnului și oferă rezistență la pete și zgârieturi.

 3. Recondiționează mobilierul și obiectele vechi. Este alegerea multor designeri și arhitecți, care preferă să dea o nouă viață pieselor vechi nu doar pentru că este un mod prin care își testează creativitatea, dar și pentru că moda a spus adio unor stiluri decorative deosebit de frumoase, care merită recuperate. Italia și Franța sunt două dintre țările unde vom întâlni frecvent case cu mobilier recondiționat.
  1. Vopsește într-o culoare diferită un singur perete, în living sau dormitoare. Recomandările merg spre nuanțele închise de roșu, gri, verde sau înlocuirea vopselei cu tapet, doar pentru această porțiune.

   

  1. Instalează jaluzele interioare din lemn, care vor da întregii case un aer rustic, dacă alegi lemnul cu aspect natural sau, dimpotrivă, elegant, dacă lemnul este vopsit în alb, gri deschis sau bleu.

   

  1. Înlocuiește cuverturile și pernele decorative cu unele noi, care schimbă complet stilul adoptat anterior: de la modern, la clasic; de la sobru, la intens colorat.

   

  9.Suplimentează numărul ghivecelor cu plante și instalează mereu flori proaspete pe măsuța din living. Pentru balcon sau terasă, folosește un suport vertical din lemn, încăpător pentru un număr mare de ghivece. Alege să cultivi și câteva plante aromatice, cum sunt busuiocul și lavanda, care îți vor fi de ajutor în bucătărie sau pentru a parfuma casa.

   

  1. Dacă locuiești la casă, instalează la intrare o lampă de perete pentru exterior. Felinarele sunt o alegere elegantă, cu aer retro și lumină caldă și se pot dovedi utile nu doar deasupra ușii principale, ci și în curte sau grădină.

   

  Sursa foto: Shutterstock