1. Merele, sursă excelentă de vitamina C

Știm deja că vitamina C sintetică, inclusă în suplimentele pentru câini, nu are același efect asupra organismului, precum vitaminele care provin din surse naturale. Merele se numără în mod cert printre cele mai bune surse de vitamina C și totodată printre cele mai bune fructe pe care le poate mânca și câinele tău. Totodată, merele au și vitamina A, vitamina E, multe fibre și un suc delicios, care le place și câinilor. Ai grijă să scoți sâmburii, deoarece sunt toxici pentru câini.

2. Bananele, cu moderație

Banane poate mânca oricine, chiar și câinele tău, dar în cantități moderate pentru că sunt bogate în zahăr. În schimb, au mult potasiu, vitamine și fibre, au o pulpă dulce delicioasă și calmează problemele digestive.

3. Afinele, o gustare surprinzătoare

Zdrobește afinele cu o furculiță, să nu se înece cu ele, și amestecă-le cu biscuiții lui preferați. Afinele sunt o gustare excelentă pentru câini. Se știe că sunt printre cele mai sigure și sănătoase fructe, pline de vitamine, antioxidanți, acizi benefici și minerale esențiale. Afinele încetinesc procesul de îmbătrânire a celulelor.

4. Pepenele roșu, ideal pe timp de vară

Când tai un pepene roșu, îi poți pune o porție cât de mică și câinelui tău. Dacă îi place, cu atât mai bine, pentru că este sănătos, conține multă apă, zaharuri bune și vitamine. În zilele calde de vară, o porție de pepene este binevenită. Nu trebuie să îi dai prea des, totuși, pentru că are destul de mult zahăr.

5. Merișoarele, foarte bune în cantități mici

La fel ca și afinele, merișoarele roșii pot intra în meniul câinelui, atât proaspete, cât și uscate și dezhidratate. Dar se oferă doar în cantități mici, amestecate cu alte gustări pe care câinele le adoră.

6. Mango, sigur pentru câini

Acest fruct exotic foarte parfumat când este bine copt, este un deliciu vara și se numără printre cele mai bune fructe pe care le poate mânca și câinele tău. Mango conține în procente ridicate vitaminele A, B6, C și E, de asemenea, potasiu, betacaroten și minerale benefice. Sâmburele este un pericol pentru câini, dar pulpa fructului, curățată de coajă poate fi o delicatesă apreciată.

7. Portocalele, parfumate și sănătoase

Este posibil ca micul patruped să refuze portocalele din cauza parfumului lor puternic, dar dacă îi plac, nu ai de ce să i le interzici. Curăță cât mai bine membrana albă și amăruie și încearcă să îi bucățele de pulpă suculente. Portocalele sunt pline de vitamina C, magneziu și potasiu.

8. Piersicile, printre cele mai apreciate fructe pe care le poate mânca și câinele tău

Piersicile sunt sigure pentru câini, dar fără sâmburi care conțin cianidă. Poți tăia mici bucățele de pulpă să îi dai micului patruped vara deoarece sunt delicioase, îl hidratează, conțin vitamine și săruri care combat infecțiile și ajută imunitatea.

9. Perele, recomandate pentru câini

Cu un parfum delicat și o pulpă fermă sau chiar crocantă, perele sunt iubite de câini. Dar, la fel ca la mere, trebuie îndepărtat cotorul cu semințe. Perele sunt bogate în fibre, în vitamina A și E, în vitamina K și săruri minerale esențiale.

10. Ananasul, doar proaspăt

Acest fruct poate fi îndrăgit de mulți câini, dar nu se servește decât crud. Ananasul din conservă, plin de zahăr, este o otravă pentru patrupezi. Este plin de vitamine din toate categoriile, de fibre și săruri minerale și ajută digestia.

Foloseste urmatoarele 5 minute sa vezi cateva curiozitati despre fructe!