Zahăr de cocos. Cum se produce

Zahărul din flori de cocos este preparat din seva florilor de cocotier – Cocos Nucifera, care crește în India, America de Sud și în zonele tropicale din Pacific.

Abia la vârsta de 15 ani, cocotierul face nuci de cocos.

Florile produc o sevă care se colectează în niște containere, unde este încălzită pentru ca apa să se evapore. La final se obține zahărul de cocos.

Zahărul din flori de cocos poate fi pudră, pastă sau zahăr cristalizat, iar culorile pot fi de la galben deschis la maro închis.

Citește și – Cu ce să înlocuiești sarea și zahărul în mâncare

Save

Zahăr de cocos – beneficii

Zahărul din flori de cocos este bogat în oligominerale, 12 vitamine din complexul de vitamine B esențiale, aminoacizi.

Zahărul de cocos este bogat în tiamină, riboflavină, acid folic.

Mai conține minerale precum fosforul, potasiul, azotul, magneziul, manganul, cuprul. În cantități mici mai putem găsi zinc, fier, calciu, bor, sulf, sodiu și clor.

Zahăr din cocos – conține inulina, o fibră ce are un indice glicemic scăzut – 35, față de zahărul clasic. Este bogat și în antioxidanți. Conține fructoză 45%.

Zahăr din cocos, proprietăți

Zahărul de cocos sau zahărul din flori de cocos poate fi consumat de diabetici, pentru că are un indice glicemic scăzut.

Acest zahăr de cocos fiind bogat în antioxidanți este eficient în infecții, poluare, persoanelor de orice vârstă pentru sănătatea celulară.

Vitaminele din complexul B au un rol important în funcționarea organismului, elimină toxinele, au grijă de sistemul muscular, de cel osos.

Vitamina B8 este eficientă în combaterea anxietății și depresiei.

Potasiul din zahărul din flori de cocos ajută în hipertensiune, scade nivelul de zahăr din sânge, zincul are efect asupra fertilității, sistemului imunitar.

Fosforul ajută sănătății oaselor și funcționării rinichilor, cuprul ajută la producerea melatoniei.

Este bogat în aminoacizi, 16 la număr, fiind un zahăr neprocesat.

Ajută la buna funcționare a creierului, tratează depresiile, menține echilibrul proteic și a sistemului nervos.

Toți aminoacizii sunt importanți pentru funcționarea metabolismului, producerea de hormoni și enzime, pentru creșterea și repararea celulelor.

Se absoarbe lent în organism și de aceea nu suprasolicită pancreasul.

Citește și – Cum poți să învingi dependența de zahăr!

Save

Zahăr din cocos – alternativa sănătoasă în bucătărie

Acest zahăr din cocos poate fi folosit cu succes în prepararea deserturilor, în ceaiuri, cafea, lapte, etc.

Zahărul din flori de cocos are un gust plăcut de caramel.

Zahăr de cocos – în cosmetică

Beneficiile și proprietățile sale îl fac să fie un produs bun de folosit și în cosmetică.

Zahărul din flori de cocos poate fi folosit în prepararea unor măști pentru ten, gomaj, căci curăță și catifelează pielea, dar o și parfumează discret.

În Filipine i se mai spune și copacul vieții, iar roadele sale sunt folosite de mii de ani.

Zahărul din flori de cocos poate fi cumpărat din magazinele tip plafar, prețul fiind undeva spre 30 de lei per 500 de grame.

Sursa foto 123fr.com