Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut noi declarații după ce numărul de cazuri COVID-19 se apropie de 10.000. Tot mai multe țări din Europa au început să declare iar lockdown și să ia măsuri stricte pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, însă ministrul susține că în țara noastră nu se pune deocamdată problema carantinei.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a declarat Nelu Tătaru miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Sibiu, întrebat dacă vom avea „lockdown” până la alegeri, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a explicat că depăşirea pragului de 10.000 de cazuri de COVID-19 poate însemna „colmatarea sistemului medical”.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit”, a atras atenţia Nelu Tătaru.

El a atras atenţia că „suntem pe o creştere a numărului de cazuri.”

„Vom avea un număr de cazuri crescut, sper să nu fie o creştere mare, dar contextul în care trebuie să punem, nişte măsuri luate astăzi îşi vor face efectul în 14-28 de zile ca să putem continua acest efort, să mergem pe o scădere”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și:

Cât de sigur este să mergi la dentist în pandemie

Semnele unui AVC nu trebuie ignorate! Tu le știi?