Vlad Voiculescu a transmis acest mesaj după ce mai mulți angajați care lucrează  în clădiri de birouri au fost diagnosticați cu COVID19.

„Am primit mai multe telefoane și mesaje în dimineața asta.

Mai mulți angajați care lucrează în clădiri de birouri au fost diagnosticați cu COVID19. Oameni de bună credință încearcă să gestioneze situația cât mai responsabil.

Autoritățile sunt deja complet depășite. La hotline nu răspunde nimeni, iar DSP București se declară complet depășit.

CE PUTEȚI FACE IMEDIAT:

  1. toate persoanele care au intrat în contact cu persoana diagnosticată să se autoizoleze imediat la domiciliu. DSP are autoritatea să aprobe testările pentru aceștia. Trebuie evitat orice contact cu alte persoane între timp.
  2. în clădirile de birouri, spațiile folosite de persoana diagnosticată – spații de birouri, toaletă, bucătărie comună, lift etc. – ar trebui închise până la ancheta epidemiologică. Ideal toată clădirea, atât timp cât nu aveți certitudini vis-a-vis de cele de mai sus sau identificați alte riscuri (sistem de circulare a aerului, materiale care au circulat de la un birou/etaj la altul etc.).
  3. Toți cei care pot ar trebui să lucreze de acasă. De astăzi.

ESTE CÂT SE POATE DE SERIOS

Peste 40.000 de persoane venite doar din Italia, din 23 februarie până în prezent.

Fiecare dintre noi poate deveni purtător și probabilitatea este extrem de mare. Virusologul șef al unuia dintre cele mai importante spitale din Germania (Charité, Berlin) estimează că 60-70% din populația Germaniei ar putea fi infectați cu COVID19.

În pericol sunt părinții și bunicii noștri, femeile gravide și toți cei cu o stare de sănătate șubredă.

Faceți tot ce puteți acum.

Nu vreți să fiți părtași la crimă”, a scris Vlad Voiculescu.

Mesajul lui Vlad Voiculescu vine după ce un tânăr de 34 de ani a confirmat că a fost diagnosticat cu coronavirus după ce a fost plecat la Londra, la sfârșitul lunii februarie. El a povestit ca a întimpinat foarte multe probleme și a fost nevoit sa aștept ambulanța timp de 12 ore.


Al 31-lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat miercuri în România, fiind vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iaşi, revenit din Veneţia. ”Caz 31 – un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 31-lea caz la nivel naţional. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iaşi, debut pe 4 martie, internat pe 10 martie, revenit din Veneţia în 2 martie. Este la Spitalul de Boli Infecţioase”, anunţă Ministerul Sănătăţii.