Mai mulţi ani în tolba cu amintiri nu trebuie să devină un impediment pentru dragoste. Viața sexuală după 50 de ani poate fi frumoasă. Copiii au crescut și și-au luat zborul. Poate ați ieșit și la pensie. Deci, aveți mai mult timp liber la discreţie, experienţă de viaţă plus un bonus de fidelitate, aşa că, la „vârsta de aur”, iubirea capătă dimensiuni noi.

Viața sexuală nu e interzisă… bunicilor

El cu diplomă de bunic, tu deja la masterat într-ale creşterii de nepoţi, dar nu spuneţi „pas” vieții sexuale după 50 de ani. Ce-i drept, performanţele lui sexuale scad o dată cu andropauza și menopauza, modificările prin care treci tu îşi pun amprenta asupra intensităţii dorinţei, însă există o mulţime de trucuri cu ajutorul cărora vă puteţi menţine activi în dormitor.

Viața sexuală după 50 de ani, mai armonioasă

Crede în posibilitatea unei vieţi sexuale armonioase! Nu există niciun motiv ca aceasta să nu fie la fel de mulţumitoare ca până acum. Ar putea fi chiar mai satisfăcătoare având în vedere că, odată cu înaintarea în vârstă, îţi descoperi mult mai bine propria sexualitate, dispar temerile legate de sarcină şi, astfel, capeţi mai multă libertate în plan sexual.

Romantismul nu are vârstă

Romantismul nu are vârstă, dar ca să nu dispară trebuie să aveţi grijă şi de viaţa sexuală după 50 de ani. Convieţuirea în cuplu este o permanentă provocare, o aventură pe care v-aţi asumat-o cu bucurie şi pe care, acum, trebuie să o desăvâr-şiţi. Cu puţină imaginaţie, vei descoperi o grămadă de experienţe incitante care dau trăirii erotice dimensiuni noi, explorabile. Aminteşte-ţi că satisfacţia sexuală poate fi atinsă şi dincolo de contactul sexual propriu-zis. Preludiile lungi şi tandreţea menţin vie flacăra pasiunii. Atingerile uşoare, sărutările pătimaşe şi complicitatea care s-a creat, în timp, între voi creează un magnetism aparte.

Nu asculta de gura lumii!

S-a tot vehiculat ideea că, la o vârstă respectabilă, efortul susţinut în timpul actului sexual poate dăuna sănătăţii, dar nu este deloc aşa. Sexul nu slăbeşte inima ci, dimpotrivă, o întăreşte. Previne riscul de a face o boală cardiovasculară şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Sângele care „fierbe” primeneşte celulele, organele şi muşchii cu oxigen proaspăt şi, drept urmare, ţine la respect oboseala şi boala.

Viața sexuală după 50 de ani prelungește tinerețea

Vreme vine, vreme trece… dar nu rămâne la toate rece! Îţi spunem noi secretul. Sexul şi-a câştigat pe drept titlul onorific de „leac miraculos de viaţă lungă„. Odată cu plăcerea obţinută, are loc o descărcare de DHEA, hormonul căruia i se mai spune „elixirul longevităţii”. Plăcerea şi satisfacţia estompează semnele lăsate de trecerea timpului.

Mai sănătoși, mai plini de viață

Deci, viața sexuală după 50 de ani te ajută să trăieşti mai mult, mai sănătos şi mai plăcut datorită unei vieţi sexuale active. Totuși, ai grijă mai ales de soțul tău: pastilele ”minune” pentru potență s-ar putea să-i dăuneze grav sănătății. Sfătuiește-l să meargă la medic pentru a afla dacă poate apela la ele. În niciun caz, nu trebuie să le administreze după ureche. Mai bine apelează la leacuri din natură pentru creșterea potenței (dar și acestea doar cu aprobarea medicului, mai ales dacă are afecțiuni cardiace sau alte boli cronice).

Sursa foto: flickr.com