Cei mici le petrec nouă luni în pântecele mamei. Știm despre cum apar și cum se dezvoltă, dar ceea ce simt și ce învață ei în acest timp rămâne încă un secret. Află care este viața secretă a bebelușilor în burtică.

Noi studii oferă indicii interesante despre viața secretă a bebelușilor în burtică. Viața în pântecele mamei este mult mai complicată decât te-ai putea aștepta, este de părere dr. Bill Fifer, profesor de psihiatrie la Universitatea Columbia, informează site-ul columbiapsychiatry.org.

Viața secretă a bebelușilor în burtică. Aici e prima lor școală

„Tot ceea ce face un nou-născut, nu este ceva nou. A făcut deja acel lucru pe când era în uter”, spune Fifer. „Feții sunt foarte capabili să-și simtă toate părțile corpului lor”. Iată, pe scurt care este viața secretă a bebelușilor în burtică:

Viața secretă a bebelușilor în burtică. De ce se mișcă fetușii

Experții spun că lovirea și alte activități pot fi o reacție la ceea ce mănâncă mama sau la faptul că-și schimbă poziția. Acest lucru se poate întâmpla și pentru că bebelușul, pur și simplu, simte că se mișcă și vrea să facă acest lucru.

Emoțiile mamei pot provoca, de asemenea, anumite mișcări. Cu cât femeile însărcinate au fost mai stresate, cu atat mai frecvent fetușii și-au atins fețele cu mâna stângă, au anunțat cercetătorii de la universitățile din Durham și Lancaster din Marea Britanie. Studiul lor a fost publicat în revista „Laterality: Asymmetries of Body, Brain and Cognition”.

Acest lucru sugerează că stresul matern ar putea avea efect asupra comportamentului copilului în uter și scoate în evidență importanța reducerii stresului matern în timpul sarcinii „, a spus dr. Nadja Reissland, autorul principal al studiului.

Giulia Anghelescu a dezvăluit cum a slăbit după ce a fost însărcinată. A dat jos 28 de kilograme într-un an. Iată secretul ei

Viața secretă a bebelușilor în burtică. Învață despre lumea exterioară

Lumea exterioară îi afectează pe cei mici și în alte moduri. Fetușii par să recunoască poeziile pentru copii, potrivit unui studiu recent publicat de cercetătorii de la Universitatea din Florida. Aceștia au cerut femeilor însărcinate în trimestrul al III, să citească poezii pentru copii de două ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

La controlul ecografic s-a constatat că ritmul inimii copilului a încetinit atunci când mama citea poezia și a continuat să scadă chiar și atunci când vocea unui străin a preluat cititul, câteva săptămâni mai târziu.

Limbajul corpului unui bebeluș. Ce îți spune prin mișcările sale

Viața secretă a bebelușilor în burtică. Aud ce se petrece în jurul lor

Auzul este un simț care se dezvoltă devreme. Urechile unui copil sunt complet formate la jumătatea perioadei de sarcină, ceea ce înseamnă că micuții pot cunoaște vocea mamei lor înainte de a se naște.

Viața secretă a bebelușilor în burtică. Au gust și miros

Aceste simțuri se dezvoltă în jurul celei de-a 20-a săptămâni de sarcină, permițând copilului să se bucure de câteva pofte ale mamei. Astfel, ceea ce mănâncă acum mama poate deveni alimentul lui preferat în viitor.

Cercetătorii au descoperit că mamele care au mâncat în mod constant morcovi la sfârșitul sarcinii au avut copii care se bucurau de acest aliment mai mult decât copiii ale căror mame nu au împărtășit aceeași dietă.

Viața secretă a bebelușilor în burtică. Li se formează văzul

Vederea este ultimul simț care li se formează. Există dovezi noi care sugerează că bebelușii sunt capabili să facă diferența între lumină și întuneric chiar din uter.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com