Varza constituie o sursă excelentă de vitamina C. De fapt, aceasta conține mai multă vitamina C decât portocalele. Vitamina C combate radicalii liberi și ajută la protecția de îmbolnăvire a organismului. Varza conține și o mare cantitate de sulf, o substanță chimică cu rol antimicrobian și care grăbește vindecarea rănilor. Având o mare cantitate de fibre, varza albă ajută la formarea bolului fecal și la reglarea tranzitului intenstinal.

Varza albă vindecă de cancer

Varza are o putere antioxidantă extraordinară. Aceasta înseamnă că poate combate radicalii liberi care atacă celulele din corp, fapt care poate fi foarte nociv. Leziunile repetate ale celulelor produse de radicalii liberi conduc în timp la mutații la nivelul ADN-ului acestora. Iar aceste mutații pot constitui cauza apariției cancerului. Antioxidanții luptă împotriva acestor radicali liberi și îi neutralizează. În plus, varza conține mai mulți compuși anticancerigeni care stimulează activitatea enzimatică și inhibă dezvoltarea tumorilor. Conform unui studiu, consumul de legume din familia Cruciferelor din care face parte și varza a condus la o scădere importantă a cancerului la sân în rândul participantelor la studiu.

Varza albă te ajută să slăbești

Varza este adesea recomandată ca aliment inclus în dietele pentru slăbit. Dieta cu supă de varză este cunoscută de toată lumea. Deoarece conține numeroase vitamine, minerale și alte substanțe nutritive, această legumă constituie o alegere foarte indicată atunci când vrem să pierdem în greutate. Având de asemenea multe vitamine, varza este un aliment sățios. Însă are și un conținut foarte redus de calorii, respectiv numai 33 de calorii la o porție medie de varză. Poți, prin urmare, consuma cu încredere varză fie crudă, fie gătită, atunci când vrei să slăbești.

Varza albă protejează pielea

După cum am menționat deja, în varză se regăsesc numeroase vitamine și alte substanțe antioxidante. Aceștia joacă un rol major în protecția pielii, în tonifierea acesteia și în estomparea ridurilor. Radicalii liberi care atacă celulele corpului și conduc la leziuni ale acestora în timp sunt responsabili pentru apariția ridurilor și a petelor de vârstă. Antioxidanții conținuți de varza albă pot neutraliza radicalii liberi și preveni daunele produse de aceștia la nivelul pielii. În plus, pot trata eczemele și alte afecțiuni ale pielii grăbind vindecarea lor. Consumă varza albă proaspătă, de exemplu sub formă de salată, ușor preparată termic sau sub formă de suc pentru un tratament antirid 100% natural.

Varza albă întărește oasele

Varza albă, la fel ca și suratele ei din familia Cruciferelor este o excelentă sursă de minerale. Varza albă conține, printre altele, calciu, magneziu și potasiu. Aceste trei minerale esențiale protejează împotriva pierderii densității osoase. Prin consumul de varza, previi apariția osteoporozei și a altor afecțiuni ale sistemului osos. Vrei să ai oase puternice? Mănâncă varză de cel puțin trei ori pe săptămână.

 

Foto: Pixabay