”Se ia în calcul și mai mult de o lună, dacă situația va fi dificilă. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt vulnerabili. Uitați-vă, în acest moment, la cei care produc decesele. Sunt cei care au patologie multiplă, care au comorbidități, au peste 65 de ani. Și cei tineri sunt, la noi, cu comorbidități. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii și în acest sens trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a explicat ministrul Sănătății.

Concret, ministrul spune că populația din acest segment vulnerabil ar putea să rămână în izolare încă 10-14 săptămâni după ce restul locuitorilor vor putea ieși din casă.

„Da, luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, luăm inclusiv decizia cel puţin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”, a declarat Nelu Tătaru.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vezi și Nelu Tătaru spune cu subiect și predicat când e vârful pandemiei de coronavirus în România

Citește și: