”Când va veni vaccinul, se poate face profilaxia prin vaccine. Atunci avem o șansă să ținem sub control această epidemie, altfel sunt doar măsuri de a cârpi niște lucruri în timp scurt, nu sunt niște măsuri esențiale, a spus medical la TVR1.

Virgil Musta avertizează că ”dacă nu se iau niște măsuri inteligente și înțelepte exista pericolul ca epidemia să reizbucnească, numărul îmbolnăvirilor să crească”.
Referitor la situația din țara noastră, medical este de părere că pandemia este ”ținută sub un control foarte bun”.

”Raportat la numărul de populație, avem un număr mic de cazuri, și același număr mic de decese”, a explicat specialistul.

Întrebat dacă. atunci când va exista pe piață un vaccin sigur, ar trebui ca populația să fie obligată să se vaccineze, medicul este de părere că da. ”Obligativitatea ar fi importantă, pentru că, de fapt, reprezintă o problemă de sănătate publică. ”tunci noi trebuie să acționăm să ne protejăm populația”, a spus el.

”Cea mai bună metodă este profilaxia. Când va veni vaccinul, se poate face profilaxia prin vaccin, care este specifică și cea mai bună. Atunci avem o șansă să ținem sub control această epidemie, altfel sunt doar măsuri de cârpi niște lucruri în timp scurt, nu sunt niște măsuri esențiale”, a subliniat Virgil Musta.

Vezi și Un vaccin pentru coronavirus creat în Elveția ar putea fi administrat în masa populației

Citește și: