Beneficiile usturoiului la copii includ remedierea bolilor respiratorii, vindecarea tulburărilor gastrice, proprietățile antimicrobiene și proprietățile antihelmintice și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și ulcerelor.
Usturoiul, după cum știm, este unul dintre cele mai populare condimente folosite aproape în întreaga lume.
Usturoiul aparține aceleiași familii ca ceapa și are o aromă mai puternică decât ea. Se crede că usturoiul provine din Asia Centrală.
Este cultivat de mii de ani. Este un condiment important folosit în multe bucătării din Asia, Africa, Europa și America, de asemenea.
Civilizațiile vechi, cum ar fi chinezii, grecii, romanii și egiptenii, au cultivat usturoiul și l-au consumat împreună cu mâncarea lor de bază.
Ulterior, s-a răspândit în multe alte părți ale lumii.
Asia este cel mai mare producător de usturoi din lume în prezent.
Cu producția totală de usturoi la nivel mondial de 17,6 milioane de tone pe an, China ocupă cea mai mare parte a producției cu peste 13,6 milioane de tone pe an, venind de aici.
Cel de-al doilea mare producător de usturoi este India cu 8 milioane de tone pe an.
Usturoiul la copii și beneficiile sale. Un remediu natural pentru multe probleme
Întrucât usturoiul are o aromă foarte puternică, se recomandă să așteptați până când copilul are cel puțin 10-12 luni.
Alergia la usturoi poate fi observată la unii copii, dar nu este foarte frecventă.
Dacă observați ceva ciudat, opriți alimentarea cu usturoi și consultați pediatrul cât mai repede posibil.
1. Remedierea bolilor respiratorii
În timpul lunilor reci, bebelușii sunt foarte sensibili la frig, tuse, gripa, astm, pneumonie etc. ce pot fi vindecate în mare măsură prin adăugarea de bucăți de usturoi în mâncare.
Usturoiul poate preveni și vindeca bolile respiratorii.
2. Remediu pentru răceală
Folosit ca un remediu vechi, supa de usturoi ajută la reducerea severității frigului.
Usturoiul are proprietăți antiseptice și antipasmodice, în afară de numeroasele virtuți medicinale.
Uleiul volatil de usturoi ajută la deschiderea căilor respiratorii.
Supa se prepară prin fierberea a 1 sau 2 căței de usturoi în jumătate de ceașcă de apă. I se servește zilnic copilului.
Supa ar ajuta la eliminarea tuturor toxinelor din sistemul respirator și din corp.
Supă rece de castraveți cu iaurt
3. Contra durerilor abdominale
Usturoiul este benefic în tratamentul durerii abdominale cauzate de tulburarea digestivă.
Este un leac mare pentru dureri de stomac care rezultă din dispepsie, flatulență, colică etc.
4. Remediu pentru afecțiuni gastrice
Usturoiul este un remediu bun împotriva tulburărilor gastrice. Ajută la digestie.
Este util pentru controlul infecțiilor și inflamațiilor la nivelul stomacului și al tractului digestiv. Este util și în vindecarea ulcerelor.
5. Proprietăți antimicrobiene
Usturoiul are proprietăți antimicrobiene notabile. Această proprietate este foarte utilă în combaterea infecțiilor care cauzează bacterii.
S-a observat că produsele fitochimice din usturoi sunt capabile să ucidă bacteriile din intestinul subțire și în colon.
Usturoiul este inofensiv împotriva probioticelor care trăiesc în sistemul nostru digestiv.
6. Remediu pentru viermii intestinali
Usturoiul a fost foarte benefic în tratamentul viermilor intestinali la copii dintotdeauna.
Sucul unui cățel sau doi de usturoi, amestecat cu o jumătate de ceașcă de suc de fructe sau legume, poate fi administrat copilului pentru uciderea parazitului fără a-l afecta pacientul.
Copilul are o respirație urât mirositoare? 11 remedii naturiste la îndemână
7. Proprietăți anthelmintice
Usturoiul posedă, de asemenea, proprietăți de ucidere a viermilor antihelmintice sau intestinului.
Viermii intră în organism ca ouă și se stabilesc în intestine. Ei se hrănesc cu substanțele nutritive și provoacă boli.
Usturoiul a fost remarcat a fi un bun medicament antihelmintic.
7. Poate vindeca răni
Pe lângă proprietățile antimicrobiene, usturoiul ajută și la vindecarea rănilor mai repede.
Încercați să includeți usturoi, dacă există răni. S-a observat că vindecarea începe imediat după ce mănâncă usturoi.
Valoarea nutrițională a usturoiului
Nutriție Valoare la 100 g
Apă 58 g
Energie 149 kcal
Proteină 6,3 g
Lipide totale 0,5 g
Carbohidrați 33 g
Fibre 2.1 g
Calciu 181 mg
Fier 1,7 g
Magneziu 25 mg
Fosfor 153 mg
Potasiu 401 mg
sodiu 17 mg
Zinc 1,1 mg
Vitamina C 31,2 mg
Tiamină 0,2 mg
Riboflavină 0,1 mg
Niacin 0,7 mg
Vitamina B-6 1235 mg
Folate 3 ug
Vitamina A 9 UI
Vitamina K 1,7 ug
Măsuri de precauție
Utilizați numai un singur cățel de usturoi
Este recomandat să utilizați doar un singur cățel mic în primele zile.
Puteți gusta preparatul înainte de a-l da copilului. După ce ați gustat, nu puneți lingura înapoi în vas, deoarece poate duce la contaminare.
Cele mai trăznite superstiții despre mâncare. Unele funcționează și azi!
Alegerea usturoiului
Alegerea unui cățel de usturoi, de culoare albă, este o opțiune mai bună.
Desfaceți stratul subțire, coaceți-l și adăugați-l la alimentele pentru bebeluși în timpul gătitului.
S-ar putea să nu doriți să adăugați usturoiul brut în mâncarea copilului.
Compensarea aromelor de usturoi
Dacă observați că bebelușul simte că aroma sau usturoiul sunt puternice, încercați să echilibrați cu puțin zahăr.
Puteți încerca acest lucru de câteva ori. Nu obișnuiți copilul cu zahărul, dacă nu acceptă aroma usturoiului.