A urina de opt ori pe zi e normal
De câte ori e normal să faci pipi în fiecare zi? Specialistul italian susține că de opt ori. De asemenea, trezirea pe timpul nopții pentru a merge la toaletă e normală, dacă se întâmplă doar o singură dată.
Citește și: Află ce alimente să eviți când vrei să ai energie
Ai o vezică mică
Nu d epuține ori ți s-a întâmplat să auzi o prietenă care merge des la toaletă că face acest lucru atât de des pentru că are vezica mică. În general, capacitatea normală a vezicii înseamnă două pahare medii de lichid. Dar, da, există femei cu vezică mică. Cel mai important este să mergeți la toaletă atunci când simțiți nevoia, nu amânați. Un astfel de gest duce în timp la afectarea funcționalității acesteia dar și a rinichilor.
Bei prea puțină apă!
Pare o greșeală, dar așa este, susine Montorsi. Când bei prea puțină apă, urina devine concentrată și irită vezica, apărând astfel senzația de urinare. Un om normal urinează trei litri de lichid pe zi. De cealaltă parte, nu e bine nici să exagerați cu hidratarea. Când urina devine alb-gălbuie, atunci e supra-hidratare.
Infecție urinară sau pietre la rinichi
Bea doi litri de apă pe zi! E cea mai bună terapie, susține urologul italian, pentru a vindeca bolile de rinichi și afecțiunile precum cistita. Totuși, urinarea deasă poate fi indiciul unei afecțiuni serioase- litiaza renală care pe lângă că provoacă urinarea deasă, vine însoțită de dureri puternice.
Mușchii pelvieni sunt slăbiți, urinarea e deasă
Cu cât sunt mai tonici mușchii pelvieni, cu atât sunt mai capabili să rețină urina. Când sunt slăbiți, e nevoie de himnastică specifică. Aceasta e necesară mai ales la femeile gravide și la cele aflate la menopauză. Gimnastica specială se recomandă numai sub supravegherea unui fizioterapeut specializat.
Frig afară, senzație deasă de urinare
Când temperatura de afară scade semnificativ, corpul acționează pentru a se menține cald. O parte a acestui proces constă în constricția vaselor sangvine d ela mâini și picioare. Aceasta duce mai mult sânge la inimă care crește presiunea sangvină. Astfel corpul reacționează la presiune încercând să o scadă prin eliminarea lichidelor extra, printre care și urina, exact la fel cum acționează unele medicamente împotriva hipertensiunii.
Urinarea deasă poate fi semn de cancer abdominal
Dacă vă cunoașteți foarte bine bioritmul, vă puteți da seama ușor dacă e ceva în neregulă cu numărul micțiunilor. Așadar, orice schimbare trebuie trarată cu atenție deoarece poate indica de la hernie de disc, la scleroză multiplă și chiar tumori abdominale sau ale căilor urinare.
Citește și: