Potrivit unui studiu, untul de arahide consumat în copilărie sau adolescență scade riscul de a dezvolta o formă benignă a unei boli la maturitate.

Experții spun că acele schimbări non-cancerigene ce au loc în țesutul mamar sunt un posibil factor de risc pentru femei să aibă cancer de sân.

Untul de arahide scade riscul cancerului de sân

La acest studiu au participat peste 9.000 de femei cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Autorul studiului, dr. Graham Colditz a observat că untul de arahide consumat cel puțin 3 zile pe săptămână a ajutat la reducerea riscului unei boli benigne la sân cu până la 39%.

Cancerul de sân benign este cea mai comună formă și un risc evident de a dezvolta cancerul de sân pe viitor.

În funcție de diferite caracteristicii de leziuni, boala benignă de sân poate crește de până la trei ori riscul pentru cancer de sân.

Untul de arahide

Indicat pentru consum este untul de arahide natural care conține cât mai puțini aditivi și chimicale.

Menține o viață sănătoasă cu o alimentație echilibrată și multă mișcare.

Este considerat deosebit de sănătos și benefic, dar numai dacă este nerafinat. Chiar dacă are un procent ridicat de calorii, untul de arahide conține proteine, minerale și grăsimi sănătoase de care organismul are nevoie. Se recomandă pentru sandvișuri dulci și mai puțin pentru gătit.

Rețetă fursecuri cu unt de arahide

Ingrediente

 

  • 300 g zahăr
  • 100 g unt moale
  • 8 linguri unt de arahide
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 310 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 200 g ciocolată

Citește aici cum se prepară aceste fursecuri delicioase

 

Sursa foto