Se vor suplimenta efectivele, anunță Ministerul de Interne, iar elicopterele, vor supraveghea drumurile. Pe lângă cei 36.000 de oameni ai legii care sunt deja pe teren, de 1 mai efectivele vor fi suplimentate cu încă 1.500 de persoane.

Vor fi 150 de grupe de intervenţie cu câte 10 membri, care se vor asigura că nu vom pleca la munte, la mare, sau să facem grătare. Pe de altă parte, monitorizaţi vom fi şi din aer, unde vor survola aeronavele Inspectoratului general de aviaţie.

Filtrele de poliţie vor împânzi toată ţara şi mai ales drumurile spre munte şi mare, anunță Pro TV.

Efective importante vor fi la intrarea pe Autostrada Soarelui, la intrarea pe vechiul drum spre mare, pe DN1, pe autostrada A3 şi autostrada A1.

Mici, doar în curtea proprie, fără musafiri

Așadar, în ce condiții putem să facem grătarul anual de 1 mai sau tradiționalii mici? Conform restricțiilor încă în vigoare, putem face grătar doar în propria curte, câtă vreme la acesta nu participă decât cei care locuiesc acolo, nu și personae din exterior.

Să nu uităm că un om care stă în casa infectează, în medie, 1-2 persoane. Cel care iese, bolnav, în stradă, poate să infecteze 7-8 persoane, care, la rândul lor, pot infecta pe alţii.

Nelu Tătaru: ″Încă nu suntem sus pe pantă, să aşteptăm un pic să vedem care este valoarea maximă, evoluatia, ca şi decese, şi după să vedem dacă ne putem gândi şi la o vacanţă. Deocamdată nu.

În alte ţări, măsurile sunt şi mai dure. În Turcia, de pildă, de 1 mai autorităţile au interzis circulaţia în condiţiile în care, de ziua muncii, se organizau manifestaţii de amploare.”

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vezi și Avertismentul lui Ludovic Orban: „De 1 mai, oamenii trebuie să respecte regulile stabilite”

Citește și: