Cercetători de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, au anunţat că, folosind o doză de Ivermectină, au reuşit să stopeze, în două zile şi în condiţii de laborator, răspândirea virusului SARS-CoV-2 într-o cultură.

„Am descoperit că o singură doză poate să elimine tot materialul genetic al virusului (ARN-ul viral) în 48 de ore şi că inclusiv după 24 de ore se poate observa o reducere seminficativă”, a declarat dr. Kylie Wagstaff, unul dintre autorii studiului.

În perioada următoare, cercetătorii din Australia încearcă să afle cum acţionează concret Ivermectina împotriva coronavirusului şi care este doza corectă, pentru a fi siguri că nivelul folosit în vitro nu este dăunător oamenilor.

Decoperită în 1975, Ivermectina a început să fie folosită din 1981 ca antiparazit împotriva păduchilor, scabiei sau viermilor intestinali.

Este destul de ieftină, fiind considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii unul dintre cele mai sigure şi eficiente medicamente.

Aprobat de Autoritatea americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), medicamentul antiparazitar s-a dovedit eficient in vitro împotriva altor virusuri, precum HIV, virusul dengue, al gripei comune, dar şi Zika.

Vezi și Agenția Europeană a Medicamentului anunță când vom avea un vaccin pentru coronavirus

Citește și: