Gastrita

Acută sau cronică, gastrita este o afecțiune inflamatorie a mucoasei stomacului.

Ce poți face:

Având proprietăți antiinflamatorii și antiseptice, feriga dulce îți poate fi de ajutor în tratarea gastritei. Prepară-ți zilnic câte o cană de ceai de ferigă dulce: pune în 200 ml apă clocotită două lingurițe de frunze de ferigă dulce și lasă la infuzat aproximativ 20 de minute. Strecoară preparatul și îndulcește-l cu o linguriță de miere. Bea seara, după cină.

Seboreea

Este o boală a pielii provocată de secreția excesivă a glandelor sebacee.

Ce poți face:

O compresă cu infuzie din frunze de ferigă dulce, uscate și mărunțite, aplicată zilnic pe zonele afectate îți va fi de mare ajutor: pune în 100 ml de apă clocotită o lingură de frunze și lasă la infuzat aproximativ 30 de minute, după care strecoară. Tot din acest preparat poți să mai faci și spălături, folosindu-te de un tampon de vată.

Vindecarea ranilor

Indiferent de natura rănilor, poți apela cu încredere la compresele cu infuzie de ferigă dulce. Pentru că are efecte anti-inflamatorii, aceasta este recomandată în tratarea rănilor sau a tăieturilor.

Ce poți face:

Pune o linguriță de frunze uscate de ferigă dulce în 100 ml apă clocotită și lasă la infuzat aproximativ 20 de minute. Strecoară preparatul și pune comprese pe zonele afectate. E de preferat să faci acest lucru seara, înainte de culcare. Este o afecțiune digestivă care constă în evacuarea întârziată, mai mult de 48 de ore, a conținutului intestinului gros.

Constipația

Pe lângă alte proprietăți, feriga dulce are și efecte laxative. Așa că nu ezita ca, atunci când ai probleme de digestie să-ți prepari rapid o cană de ceai de ferigă dulce.

Ce poți face:

Pune în 200 ml apă fiartă două lingurițe de ferigă dulce și lasă să stea la infuzat aproximativ 10 minute. Strecoară și bea cât e călduț. Se produce atunci când ficatul este grav afectat și nu-și mai poate îndeplini funcțiile.

Sursa foto: ThinkstockPhotos