COVID-19 face ravagii în întreaga lume și a provocat până acum peste 200.000 de decese, iar tot mai mulți cercetători au început să prezinte teorii referitoare la sfârșitul pandemiei. Isaac Ben-Israel, șeful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, prezintă într-un studiu faptul că virusul își atinge climaxul după 40 de zile de la apariție, iar apoi intră într-un declin rapid. După 70 de zile dispare, indiferent de măsurile de distanțare socială impuse de guvernele din întreaga lume, scrie The Telegraph.

Potrivit cercetărilor sale, graficul infecțiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la 30%, dar se reduce la 10% după șase săptămâni, iar în final, atinge un prag de 5% după încă o săptămână.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate țările”, susține Ben-Israel.

„Acest model este comun pentru țările care au impus restricții dure, inclusiv blocarea economiei, dar și pentru cele care au implementat o politică mult mai blândă și și-au continuat viața aproape în mod obișnuit”, a mai spus cercetătorul.

 

Întrebat de jurnaliștii de la Times of Israel de ce boala ar dispărea fără nicio intervenție, prof. Ben-Israel a spus.

 

„Nu am nicio explicație. Există tot felul de speculații. Poate este legat de climă sau virusul are o anumită durată de viață.”, a spus profesorul.

 

Teoria  profesorului din Israel nu poate fi încă confirmată fiindcă până acum nicio țară nu a stat cu mâinile în sân. Toate au luat anumite măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19.

Citește și: