„Țările nu pot pur și simplu să izoleze societatea pentru a se apăra de coronavirus”, a declarat, duminică,  un expert în situații de urgență de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

 

Acesta este de părere că sunt necesare și măsuri în domeniul sănătătii publice pentru a evita reapariția virusului, transmite Reuters.

„Trebuie să ne concentrăm pe identificarea celor bolnavi și să îi izolăm pe ei și contactele lor”, a spus Mike Ryan într-un interviu la BBC, potrivit jurnalul.antena3.ro.

„Pericolul acum cu izolarea este că dacă nu punem în aplicare măsuri clare în domeniul sănătății publice, când izolarea se va încheia, riscăm ca nurmărul îmbolnăvirilor să crească din nou.”, a mai adăugat acesta.

Majoritatea țărilor europene și SUA au urmat exemplul Chinei și al statelor asiatice și au implementat măsuri stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului. Oamenii lucrează de acasă, iar școlile, barurile, localurile și restaurantele au fost închise.

În prezent, cea mai afectată țară de coronavirus este Italia, cu peste 59.000 de cazuri confirmate și peste 5.400 de morți.

Citește și: