Cu ajutorul realităţii virtuale, redă plămânii unui pacient care luptă pentru viaţa lui. Medicul speră că mesajul să aibă un impact decisiv asupra celor care întârzie să ia în serios gravitatea pandemiei și să conștientizeze pericolul la care se expun.

 

Keith Mortman, un doctor de la un spital universitar George Washington din Washington DC, a explicat cum afectează organismul noul coronavirus.

Acesta vrea să tragă un semnal de alarmă și  spera că mesajul să aibă un impact decisiv asupra celor care întârzie să ia în serios gravitatea pandemiei.

Cu ajutorul realităţii virtuale, Mortman, şeful secţiei de chirurgie toracică,  redă plămânii unui pacient infectat cu Covid-19, care luptă pentru viaţa lui.

 

“Putem vedea din faţă în spate şi de la o latură la alta. Pacientul este un bărbat de aproape 60 de ani, care a avut iniţial febră şi tuse uscată, ca mulţi alţii. S-a prezentat la un spital din apropiere cu problemele respiratorii, simptome ce au progresat vertiginos, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică.”, a povestit medicul, explicând clar ce se întâmplă la nivelul plamânilor.

“Partea albastră pe care o vedeţi în imagine este un plămân normal, dar tot ce vedeţi cu galben este partea plămânului distrusă de virus. E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar o mică părticică a plămânului, spre deosebire de gripă obişnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă şi difuză a plămânului. Văzând severitatea bolii şi cât de mult îţi poate afecta plămânii, poate atunci oamenii se vor gândi de două ori înainte să ţină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari”, a mai spus medicul.

Doctorul Keith Mortman a reuşit să recreeze acest model interactiv cu ajutorul unei companii americane, specializată în realitate virtuală.

Citește și: