Tomografia pacientului de 38 de ani a relevat nu doar henia și o deplasare de vertebra, ci și faptul că bărbatul avea un organ vital în plus.

Parctic, în loc de doi rinichi, acesta avea trei. Medicii au explicat că pacientul avea un rinichi normal în partea stângă și alți doi rinichi lipiți, situați în zona pelvisului. Deși lipiți, cei doi rinichi din pelvis aveau propriile lor uretere, care îi lega direct de vezică, prin urmare pacientul avea trei rinichi și trei uretere.

Deși mai mic, cel de-al treilea rinichi era și el functional. De altfel, bărbatul nu a avut niciodată probleme cu rinichii și nici alte probleme de sănătate, așa explicându-se de ce până la această vârstă nu a știut că este un caz medical rar.

Conform unui raport publicat de New England Journal of Medicine, care relatează cazul său, în lume au fost documentate doar 100 de cazuri. În general, aceste cazuri trec neobservate, iar descoperirea lor se face aproape întotdeauna întâmplător, cum s-a întâmplat și acum.

„N-am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Renato Foresto, unul dintre medicii care l-au consultat pe bărbat.

Din fericire, pentru că totul funcționează normal, nu va fi nevoie de vreo operație, rinichiul în plus urmând să rămână la locul lui.

Foto: New England Journal of Medicine

Vezi și Caz medical șocant: Corpul unei femei fabrică nonstop alcool!

Citește și: