Carter Blanchard  din Arkansas, SUA, era la grădiniță când a fost diagnosticat cu vitiligo, în 2014, o boală de piele care atacă melanina din corp și provoacă apariția unor pete cutanate depigmentate.

Simptomele sunt diferite pentru cei care suferă de această afecțiune, unora le apare pe mâini sau pe brațe, însă în cazul lui Blanchard, semnele i-au apărut pe față, formându-i-se pete în jurul ochiilor. Din momentul în care boala a început să se împrăștie, băiețelul a fost foarte afectat, pentru că la grădiniță, copii râdeau de el. „Primul lucru pe care mi l-a spus când s-a urcat în mașină a fost că-și urăște fața și urăște felul în care arată”, a declarat mama copilului, Stephanie Adcock, pentru postul american de televiziune ABC News.

Mama a povestit că  Blanchard era atât de supărat încât nici nu mai voia să iasă din casă și spune tot timpul că se urăște.

Într-o zi, femeia a descoperit pe rețelele de socializare, un cățel negru din rasa Labrador Retriever, pe nume White-Eyed Rowdy, care suferă de aceeași boală, și a devenit celebru din cauza petelor de pe față. Mai mult, patrupedul a fost diagnosticat cu vitiligo în același an ca și Blanchard, în 2014. Stăpânul cățelului, Niki Umbenhower, i-a creat simpaticului animal pagini pe rețelele de socializare și i-a făcut propriul site pentru a face cunoscută această boală, dar și în speranța să-i ajute pe copiii ce suferă de vitiligo, ceea ce s-a și întâmplat.

UPDATE ON ROWDY . Rowdy saw a neurologist in the ER today. They are not sure if it was a seizure or a stroke or something else. They did a lot of tests and without a „much needed” (expensive) MRI and CT Scan, we may never know. He could have a tumor or a mass causing a lot of his issues. . We left with them prescribing a new medication for seizures as well as some codeine for his pain. This could be age related, an isolated event, or he may have more episodes like today. . I want to thank EACH AND EVERY ONE OF YOU for the prayers, well wishes, and support! It is truly overwhelming to see the kindness and love this pup has from around the world! We love you all! Please continue to follow along the amazing adventure we are having with Carter and his mom from Arkansas! While Rowdy started his day with a scare and a trip to the ER, he was able to end it meeting up with Carter, another beautiful little girl Emma from Eugene, and some dear family friends for a play date and then squeezed in a photo shoot to boot. . This dog never ceases to amaze me with his resilience!!

A post shared by White Eyed Rowdy (@white_eyed_rowdy) on

Însă, pentru că Rowdy și stăpânul lui locuiesc în Oregon, la o distanță foarte mare de orașul lui Carter, familia copilului a păstrat legătura cu ei  pe email.  Băiețelul, încântat de noul lui camarad de suferință, a început să se uite la înregistrările video cu patrupedul, iar atitudinea lui față de această boală s-a schimbat complet, micuțul începând să râdă din nou.

„Era foarte supărat că avea această boală, dar acum este extrem de mândru că are vitiligo și spune că nu vrea să mai fie altfel”, a mai spus Stephanie Adcock. Mai mult, Carter și-a îndeplinit visul de a-l întâlni pe Rowdy față în față.

După ce povestea lui a apărut într-un ziar local din Oregon, un anonim a donat 5.000 de dolari pentru ca Blanchard să poată să meargă să-și cunoscă personal noul prieten, care l-a ajutat să-și recapete încrederea în el. Imagini cu cei doi împreună au fost imediat publicate pe pagina de facebook a patrupedului, alături de mesajul: „Visele noastre s-au împlinit aseară!! Eu și Carter ne-am întâlnit, în sfârșit, față în față”.