Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de pește includ capacitatea sa de a ajuta la scăderea în greutate, sarcina sănătoasă, fertilitatea și îngrijirea pielii (în special pentru psoriazis și acnee).

De asemenea, este benefic în tratamentul diferitelor boli de inimă, colesterol ridicat, depresie, anxietate, ADHD.

Este util și pentru un sistem imunitar scăzut, cancer, diabet, inflamație, artrită, SIDA, boala Alzheimer, tulburări oculare, degenerare maculară și ulcere.

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale uleiului de pește pot fi atribuite prezenței acizilor grași omega-3 esențiali, cum ar fi acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA).

De ce este bine să consumi beta caroten în fiecare zi

Alți acizi grași esențiali utili în uleiul de pește includ acidul alfa-linolenic sau acidul ALA și acidul gama-linolenic sau GLA.

În timp ce uleiul de pește are o mulțime de calități benefice, trebuie să fiți atente la ce tip de ulei cumpărați și de unde.

Producătorii de ulei de pește au încercat să-l comercializeze ca remediu pentru aproape orice.

Mai jos, vom explora diferitele beneficii dovedite ale uleiului de pește, dintre care unele se bazează pe dovezi științifice concrete, în timp ce altele se bazează exclusiv pe studii pe animale.

Sugerăm cititorilor să se perfecționeze pe deplin înainte de a lua o decizie în cunoștință de cauză, mai degrabă decât să fie afectați de propaganda negativă și pozitivă cu privire la aplicațiile benefice ale uleiului de pește.

Diferitele tipuri de pește care sunt o sursă bună de ulei se găsesc frecvent în

– macrou
– păstrăv de lac
– hering
– sardine
– pește-spadă
– stridii
– ton alb-negru
– ton roșu
– ton galben
calcan
– sardine
– anșoa
– somon.

Calitatea uleiului de pește depinde în mare măsură de tipul de pește din care este recuperat uleiul.

Uleiul de pește și beneficiile sale

1. Are grijă de sănătatea inimii

Potrivit American Heart Association (AHA), studiile clinice au arătat că omega-3 este eficient în reducerea incidenței bolilor cardiovasculare.

Uleiul de pește este o sursă importantă de omega-3 și, prin urmare, reduce riscul de boli cardiace și aritmii cardiace.

De asemenea, scade nivelul colesterolului rău (LDL) și crește nivelul colesterolului bun (HDL).

Uleiul de pește previne acumularea de trigliceride și, de asemenea, reduce nivelul trigliceridelor în exces.

Cercetările preliminare au arătat că uleiul de pește poate fi utilizat pentru a preveni ateroscleroza la pacienții coronarieni.

Astfel, uleiul de pește este eficient în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și utilizarea regulată a uleiului de pește poate ajuta la evitarea morții cardiace subite.

În conformitate cu American Heart Association, aceste constatări preliminare încă mai trebuie să fie confirmate de o cercetare detaliată suplimentară.

Fructele galbene – 8 motive să le mănânci în fiecare zi

2. Te ajută la scăderea în greutate

Cercetarea efectuată la Universitatea din Australia de Sud a arătat că uleiul de pește îmbunătățește eficacitatea exercițiilor fizice în încercarea de a reduce greutatea.

Voluntarii care au primit ulei de pește în dieta lor au prezentat o pierdere în greutate mai mare comparativ cu cei care nu l-au consumat în mod regulat.

Uleiul de pește conține acizi grași omega-3, care ajută la pierderea în greutate, astfel încât o combinație de antrenament fizic și aportul acestui ulei ajută la reducerea rapidă a grăsimii corporale.

3. Imbunătățește imunitatea

Se crede că un consum regulat de ulei de pește ajută la stimularea sistemului imunitar, permițându-vă astfel să rezistați apariției unor afecțiuni comune precum răceala, tusea și gripa.

Acizii grași omega-3 prezenți în uleiul de pește susțin sistemul imunitar prin afectarea activității și cantității de citokine și eicosanoide prezente în organismul nostru.

Cercetătorii au studiat, de asemenea, efectul unei făine de pește și a uleiului de pește asupra sistemului imunitar al porcilor.
Ei au constatat că uleiul de pește a ajutat la creșterea animalelor.

Cercetarea similară efectuată pe șoareci la Spitalul General de la Taichung Veterans, Taiwan, a dat rezultate pozitive.

Uleiul de pește este benefic pentru pacienții care suferă de lupus, o boală autoimună caracterizată prin faptul că sistemul imunitar atacă propriile organe și țesuturi.

Studiile au arătat, de asemenea, ulei de pește pentru a ajuta la reducerea febrei, erupțiilor cutanate și a oboselii.

4. Reduce inflamațiile

Uleiul de pește este eficient în reducerea inflamației în sânge și țesuturi.

Consumul regulat de suplimente de ulei de pește, tablete, pastile și capsule este util pentru cei care suferă de boli inflamatorii cronice.

Uleiul de pește este eficient în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale, boala celiacă, sindromul intestinului scurt și boala inflamatorie intestinală.

Este benefic inclusiv în boala Crohn și colita ulcerativă, care sunt ambele tulburări tipice ale intestinului.

Pacienții care suferă de boala Crohn întâmpină adesea dificultăți în absorbția vitaminelor, a grăsimilor și a suplimentelor esențiale.

Suplimentele pentru uleiul de pește sunt o dietă eficientă pentru acești pacienți.

În ceea ce privește colita ulcerativă, uleiul de pește previne acumularea de leucotriene pe colon.

Cercetările se desfășoară, de asemenea, pentru a spori reputația antiinflamatorie a uleiului de pește, în special atunci când este combinată cu alte suplimente alimentare și medicamente.

Uleiul de cânepă te poate ajuta să slăbești

5. Bun în anxietate și depresie

Datorită prezenței acizilor grași Omega-3, uleiul de pește a fost promovat pentru

– ameliorarea depresiei
– tristeții
– anxietății
– agitației
– oboselii mintale
– stresului
– scăderii dorinței sexuale
– tendințelor suicidare
– altor tulburări nervoase.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Case Western Reserve din Cleveland, Ohio, afirmă că uleiul de pește poate fi util în stabilizarea stării de spirit și tratamentul tulburărilor bipolare.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că țările în care se consumă frecvent pește, au o incidență scăzută a depresiei.

În mod similar, cercetările efectuate asupra deținuților au arătat că atunci când deținuții primesc fructe de mare care conțin o cantitate mai mare de acizi grași omega-3, a existat o scădere semnificativă a ratei de omucidere și a frecvenței violenței.

Aportul de pește este, de asemenea, un bun remediu pentru depresie.

Rezultatele unui studiu de cercetare sugerează că consumul de pește poate fi benefic pentru sănătatea mintală a femeilor și reduce riscul apariției depresiei la femei.

6. De ajutor în tratarea cancerului

Este util pentru reducerea pierderii în greutate la pacienții care suferă de cancer pancreatic.

Suplimentele sale pot fi, de asemenea, utile pentru pacienții care suferă de hiperlipidemie legată de cancer.

7. Susține o sarcină sănătoasă

Uleiul de pește este foarte benefic pentru femeile gravide deoarece DHA prezent în el ajută la dezvoltarea ochilor și a creierului copilului.

De asemenea, ajută la evitarea nașterilor premature, a greutății scăzute la naștere și a avorturilor spontane.

Cercetarea efectuată în Danemarca, care a implicat 8.729 de femei însărcinate, a concluzionat că o dietă cu cantități mici de pește a condus la un risc mai mare de copii prematuri sau prematuri.

Se crede, de asemenea, că femeile care nu au un aport suficient de EPA și DHA în dieta lor suferă de depresie după naștere.

Acest lucru se întâmplă deoarece există un transfer de o anumită cantitate de masă cerebrală de la mamă la copil în ultimele etape ale sarcinii.

Astfel, este foarte benefic să consumați ulei de pește, fie prin consumul de pește sau prin suplimente de ulei de pește, tablete, capsule sau pastile în timpul sarcinii pentru dezvoltarea generală a copilului și bunăstarea mamei.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că uleiul de pește obținut din ficat de pește, de exemplu ulei de ficat de cod, nu trebuie consumat în timpul sarcinii, deoarece uleiul de ficat de mare este ridicat în retinol și vitamina A, care de obicei sunt cunoscute ca provoacă malformații congenitale.

7 semne că nu consumi suficiente fibre și ce e de făcut

8. Îmbunătățește fertilitatea

Cercetările preliminare efectuate asupra vierilor au arătat că, atunci când mistreții de sex masculin sunt hrăniți cu o dietă care conține ulei de pește, calitatea spermei este sporită.

După ejaculare, sperma a crescut supraviețuirea împotriva atacurilor peroxidative lipidice în tractul genital feminin, crescând astfel șansele de concepție.

Pe de altă parte, studii similare pe animale au demonstrat inhibarea sintezei prostaglandinei E și a prostaglandinei F, care sunt produse în cantități mari de veziculele seminale umane.

Cercetarea, cu toate acestea, nu a gasit nici un impact asupra numărului și mobilității spermei.

9. Face părul mai frumos

Ajută la menținerea unei străluciri bune a părului, deoarece omega-3 are proprietăți stimulatoare de creștere deoarece asigură hrană pentru foliculi.

Ajută la dezvoltarea părului și la prevenirea căderii părului.

O bună aprovizionare cu proteine este, de asemenea, necesară pentru creșterea părului și, din moment ce majoritatea soiurilor de pește sunt bogate în proteine, consumul de pește ajută la menținerea părului sănătos.

10. Îmbunătățește circulația sanguină

Este acceptat faptul că uleiul de pește are capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui, împreună cu reducerea nivelului trigliceridelor și colesterolului seric.

Cu toate acestea, beneficiul îmbunătățirii circulației sanguine a fost studiat în principal numai la șobolani.

Se crede, de asemenea, că uleiul de pește ajută la prevenirea astmului și a insuficienței renale.

Mulți oameni preferă, de asemenea, să hrănească cu ulei de pește animalele lor, în special câinii și pisicile, deoarece promovează păr strălucitor și neted.

De asemenea, poate ajuta câinii și pisicile care au artrită, o boală foarte frecventă printre animalele de companie.

Programul național de educație în domeniul tensiunii arteriale din Statele Unite a avertizat împotriva publicității inexacte a uleiului de pește ca mijloc eficient de reducere a tensiunii arteriale în rândul pacienților care suferă de hipertensiune arterială.

Potrivit raportului său, suplimentele de ulei de pește suplimentează tensiunea arterială într-un mod foarte mic la pacienții hipertensivi.

Cercetarea efectuată la Laboratorul Channing din Boston a arătat că dozele moderate de suplimente de ulei de pește au un efect redus asupra stării de hipertensiune arterială la persoanele normotensive.

Uleiul de pește – excesul ne poate face rău?

O doză mare de ulei de pește poate da alergii adverse și efecte secundare asupra organismului.

În plus, uleiul de pește poate fi problematic dacă aveți anumite boli, astfel încât este necesar să consumați suplimente de ulei de pește cu prudență.

Mai mult, poate fi consumat în diverse forme.

Acestea includ consumul direct de pește prin coacere, prăjire, prăjire, gratare, prăjire.

Acesta poate fi, de asemenea, consumat sub formă de suplimente nutritive concentrate, cum ar fi lichide, tablete, capsule, pilule sau geluri moi.

De asemenea, există diferite grade farmaceutice ale uleiului.

Nu este necesar să consumăm în mod constant ulei de calitate farmaceutică sau chiar suplimente.

De asemenea, trebuie să vă adresați medicului pentru a confirma modul de consum de ulei de pește și necesitatea generală a acestuia în dieta dumneavoastră.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto