Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale muștarului le poți găsi chiar în muștarul de la magazin, bun de folosit în mâncare, nu este de ignorat în ce privește acțiunea lui benefică. Trebuie doar să fii atentă să cumperi produse fără adaosuri sintetice, care conțin numai făină sau boabe de muștar, apă, sare, oțet, condimente și coloranți naturali, cum ar fi beta-carotenul.

Citește și: Cum să cultivi muștar în grădină. Află ce beneficii are această plantă

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale muștarului: Sursă de vitamine și minerale

Muștarul poate fi o sursă de proteine, fibre și vitamine (vitamina C și vitaminele din complexul B). Conține și numeroase minerale (potasiu, fosfor, calciu și magneziu). Totuși, nu trebuie consumat în exces pentru că poate fi iritant pentru stomac. Muștarul din comerț mai conține sare. De aceea, dacă se depășește limita admisă de 6 g de sare pe zi, poate crește riscul afecțiunilor cardiovasculare. Totuși, în cantități mici, este benefic. O lingură de muștar conține 21 mg de potasiu. Acesta contribuie la sănătatea sistemului digestiv și a inimii. În plus, ajută mușchii să funcționeze bine.

Învață să gătești: Friptură cu miere și muștar

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale muștarului: Asigură buna funcționare a organismului

O lingură de muștar mai conține 16 mg de fosfor, mineral ce ajută mai ales la dezvoltarea sănătoasă a oaselor și a dinților, dar se găsește în toate celulele corpului. Contribuie la procesarea vitaminei B, a carbohidraților și grăsimilor. Stimulează inima și rinichii. Calciul este de folos și el pentru oase și dinți. Acesta contribuie și la buna funcționare a mușchilor și a nervilor. Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente de care are nevoie organsimul. Participă la procesul de digestie. Asigură sănătatea inimii, a mușchilor, a sistemului osos și nervos. Are și efect detoxifiant. O rezervă suficientă de magneziu în corp poate scădea riscul de a face cancer.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com