„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găși soluții pentru a sprijini agenții economici”, a spus prefectul, adăugând că primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru.

„În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când întră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus Niculescu, conform Mediafax.

Întrebat dacă, practic, la intrarea în stațiuni va exista un medic care îi va testa pe turiști, prefectul a răspuns: „Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante în discuție.

Pe lângă aceste măsuri trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru agenții din turism”.

Întrebat, de asemenea, ce se va întâmpla în hoteluri și restaurante, Niculescu a afirmat că se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune, a fost testat și nu este purtător de Covid, prin urmare riscul de contaminare este foarte restrâns.

„Sper că deciziile să fie clare cât mai curând, în așa fel încât operatorii să își poată lua toate măsurile, să nu fie luați pe nepregătite”, a adăugat prefectul.

În ceea ce privește costul testelor, Niculescu a spus că va fi vorba despre un efort comun și că a văzut deschidere din partea reprezentanților agenților economici: „sunt costuri pe care ei și le asumă”.

Vezi și Firea anunță că vârstnicii şi oamenii străzii din Bucureşti vor fi testaţi pentru COVID-19. Ce se întâmplă cu testarea în masă a locuitorilor Capitalei? Primarul face acuzații grave

Citește și: