În cazul fumătorilor, situația este și mai sumbră: 13% dintre fumători și-au pierdut complet dinții, comparativ cu 8% dintre foștii fumători și 5% dintre persoanele care nu au fumat niciodată.

Nu este de mirare, așadar, că românii încep să se alinizeze tendinței internaționale de înlocuire a dinților lipsă cu implanturi dentare, o soluție durabilă, estetică și cu un grad mai mare de funcționalitate decât soluțiile clasice, așa cum sunt protezele dentare, arată un studiu comparativ ADOM (Asociația Dental Office Managers).

Cercetarea a arătat o preocupare tot mai mare a românilor față de tratamentele cu implanturi dentare: numărul celor care le accesează este de 3 ori mai mare, în prezent, față de acum 5 ani.

Dacă în perioada 2008-2012, 31% din pacienții care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, în intervalul 2013-2017, 68% dintre pacienții care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 3.900 de astfel de proceduri.

Tratamentele stomatologice greșite, una dintre cauzele pierderii dinților

Lipsa unui dinte poate părea un lucru minor, însă gravitatea trebuie evaluată din mai multe puncte de vedere: vârsta pacientului, poziția dintelui lipsă etc. Nu doar lipsa igienei dentare poate conduce la pierderea dinților, ci și lucrările stomatologice greșite.

„Experiența și specializarea unui medic în implantologie contează foarte mult în alegerea unui  tratament. Lipsa unui dinte este o problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, întrucât efectele se răsfrâng asupra celorlați dinți, dar și asupra întregului organism”, explică dr. Dragoș Calangiu, medic specialist în implantologie dentară în cadrul DENT ESTET.

98% este rata de succes a tratamentelor cu implant dentar corecte 

Implanturile dentare sunt singurele intervenții care oferă restaurare dentară ce include adiția de os, sau care pot stimula osul natural să crească, prevenind astfel deformarea oaselor maxilare. Rata de succes a implanturilor dentare premium pe plan global este de 98%, potrivit American Academy of Implant Dentistry.

Sursa foto: 123rf.com