Dacă suferi de ”febra fânului” sau alt tip de alergie, nu dispera, natura are leacuri care pot atenua neplăcerile. Totuși, în multe cazuri, tratamentul naturist își face efectul în timp așa că ar fi bine să-l folosești alături de antialergicul tău obișnuit la început. Tratează ”febra fânului” prin metode naturale. Mai poți apela și la ajutorul homeopatiei, dar atunci este necesar să mergi la un medic specialist care îți va da un tratament personalizat.

Tratează ”febra fânului” prin metode naturale: Aloe vera, detoxifiant

Aloe vera este cunoscută pentru multitudinea de efecte benefice asupra organismului. Ajută stomacul și intestinul să funcționeze mai bine, favorizează absorbția alimentelor și detoxifică. De aceea, are efecte pozitive și asupra alergiilor. Poți consuma suc de aloe vera, produs în casă. Se iau două frunze mari și se decojește partea dură a frunzei până se ajunge la miezul gelatinos. Acesta se pune în blender și se adaugă limonadă, suc de portocale sau de grepfrut. Se consumă astfel una-două linguri de gel de aloe (pentru adulți) sau o linguriță (pentru copii) de trei ori pe zi. Mai poate fi procurat și din comerț, cu mențiunea să fii atentă să conțină peste 90 % aloe vera.

Antialergice naturale

Frunzele de nuc au acțiune astringentă și antialergică. Se face infuzie din frunze (o lingură la o cană cu apă). Se beau două căni pe zi. Se mai poate face ceai concentrat din 20 g frunze la 200 ml de apă, din care se iau patru linguri pe zi. Preparatele din frunze de coacăz negru au proprietăți antialergice și antiinflamatoare. Ajută la reducerea producției de histamină, substanță care provoacă reacțiile alergice. Se face o infuzie dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi. Se pot face cure de câte șase luni pe an. Se mai ia sub formă de extract gemoterapeutic din muguri de coacăz negru. Preparatul se găsește în comerț sub și se administrează conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Tratează ”febra fânului” prin metode naturale: Trei-frați-pătați, antiasmatic

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Planta trei-frați-pătați are efecte foarte bune în alergiile manifestate prin simptome la nivelul aparatului respirator (strănut, rinită, tuse). Este indicată persoanelor cu afecţiuni cronice alergice, cum ar fi astmul bronşic. Se face un macerat din două-trei linguri de plantă mărunţită la o jumătate de litru de apă într-un vas de porţelan sau din sticlă. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se strecoară. Din planta rămasă, se face un decoct cu o jumătate de litru de apă. Se fierbe timp de jumătate de oră. Se lasă să se răcească şi se strecoară. Se combină lichidul obţinut prin fierbere şi cel prin macerare şi se bea în decursul unei zile. Mai poate fi consumat și sub formă de tinctură, câte o linguriță amestecată cu puțină apă sau ceai de trei ori pe zi. Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal. Este contraindicată în hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare din cauza conținutului de alcool,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: 9 remedii naturale pentru febră