Citește și: Te îngrași la menopauză? La ce hormoni trebuie să fii atentă

Medicii au eliminat alergia la arahide timp de patru ani

Studiile clinice în această chestiune au început în 2013. Oamenii de știință de la Institutul Murdoch din Melbourne au avut ideea salvatoare. Ei le-au administrat zilnic copiilor care sufereau de alergie la arahide  probiotice (Lactobacillus rhamnosus) . În plus, li s-au dat și doze mici de proteine din arahide pe o perioadă de 18 luni. În urma acestor teste, 80% dintre copii au putut tolera consumul de arahide.

Rezultaul a fost uimitor

Rezultaul a fost uimitor. 70% dintre copiii incluși în programul de testare pot consuma în continuare arahide fără a prezenta reacții adverse. Oamenii de știință au declarat că studiul Murdoch furnizează ”dovada importantă potrivit căreia un tratament pentru alergia la arahide e posibil”.

”Acest lucru dovedește că tratamentul nostru este eficient pe termen lung, până la patru ani după finalizarea lui. Mai mult, studiul arată că posibilitatea unei toleranțe este un obiectiv realizabil în tratamentul alergiilor alimentare”, a explicat Mimi Tang, cercetător principal în cadrul studiului.

Conform spuselor sale, descoperirea reprezintă ”un pas înainte important pentru găsirea unui tratament pentru alergiile alimentare în societățile occidentale”, iar injecțiile acționează prin modificarea modului în care corpul reacționează la un alergen. Probioticul acționează asupra sistemului imunitar pentru ca acesta să genereze un răspuns protector, sau o toleranță, în locul unei reacții alergice.

Citește și :