Tratamente naturiste pentru sănătatea inimii. Florile și frunzele de păducel

Preparatele standardizate din flori şi frunze de păducel ajută inima să funcționeze mai bine, dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația sanguină. Studiile medicale arată și că are efecte sedative și diuretice. Păducelul este indicat în caz de insuficiență cardiacă, tahicardie, hipertensiune, arteriosclcroză şi ca antispastic. În cazul bolnavilor cardiaci, preparatele pe bază de paducel se vor administra numai la recomandarea medicului curant. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă rasă de flori şi frunze de păducel la o cană cu apă. Se bea, treptat seara, înainte de culcare, îndulcită cu miere. Poți folosi și produsele fitoterapeutice standardizate pe bază de păducel, cum ar fi tincturi sau capsule.

Tratamente naturiste pentru sănătatea inimii. Resveratrolul din vin

Consumat zilnic, dar cu moderație, vinul poate preveni bolile de inimă. Substanța minune pe care o conține vinul (mai ales cel roșu), resveratrolul, este un excelent antioxidant. Acesta ajută la eliminarea radicalilor liberi, care pătrund în organism prin mâncare sau din aerul poluat, despre care se știe că pot cauza cancer. Studiile despre beneficiile resveratrolului s-au concentrat pe beneficiile aduse de cantități mult mai mari, decât ar putea avea un pahar de vin. Chiar și în concentrația aceasta, vinul ajută la reducerea „colesterolului rău” și previne bolile de inimă.

Află care sunt și alte plante care scad nivelul colesterolului!

Tratamente naturiste pentru sănătatea inimii. Ceai de mere cu rozmarin

Când îți simți mâinile și picioarele reci și parcă nimic nu te mai poate încălzi, este timpul pentru un ceai de rozmarin și mere. Substanțele volatile din rozmarin stimulează inima să funcționeze mai bine și să pompeze sângele cu mai mult spor și mărul, bogat în vitamina C, întărește inima. Fierbe o linguriţă de bucăţi de mere uscate într-o cană cu apă. După ce iei de pe foc, adaugă rozmarinul şi se lasă la infuzat timp de 5 minute.

Citește în dicționarul medical despre ce înseamnă:

Tahicardie (bătăi de inimă accelerate)

Baradicardie (bătăi de inimă încetinite)

Sursa foto: 123rf.com