Există moduri simple și ieftine de a trata gingivita. Dacă începi când este într-un stadiu incipient, nu vei avea nevoie, de obicei, de altceva. Unele ingrediente le vei găsi la tine acasă și nu-ți va fi greu să prepari tratamente naturale pentru gingivită.

Tratamente naturale pentru gingivită. Apa sărată, dezinfectant natural

Apa sărată este unul dintre cele mai la îndemână tratamente naturale pentru gingivită. Sarea este un dezinfectat natural și ajută corpul să se vindece singur. În plus, calmează gingiile inflamate. Reduce durerea și numărul bacteriilor. Ajută la îndepărtarea particulelor de mâncare rămase în gură. Combate respirația neplăcută. Adaugă o jumătate de linguriță de sare la un pahar cu apă călduță și amestecă bine. Clătește gura o dată cu apa cu sare. Ține în gură soluția până la 30 de secunde. Repetă procedeul de trei ori pe zi. Nu face acest tratament mai des și nu perioade mai lungi de timp, pentru că poate avea efecte negative asupra smalțului dinților.

Citește și: Remedii naturale pentru durerile de dinți

Tratamente naturale pentru gingivită: Gargară

Studiile medicale arată că uleiul esențial de Lemongrass și sucul de Aloe vera sunt mai eficiente decât tradiționala clorhexidină în reducerea plăcii bacteriene și tratarea gingivitei. Amândouă calmează semnificativ simptomele de gingivită și pot contitui veritabile tratamente naturale pentru gingivită. Diluează 2-3 picături de ulei esențial de Lemongrass într-un pahar cu apă. Clătește gura o dată cu soluția ținând-o în gură până la 30 de secunde. Repetă procedeul de 2-3 ori pe zi. Dacă este cald, pune la frigider soluția nefolosită. Ține cont de faptul că uleiul esențial de Lemongrass este foarte eficient, dar poate fi și iritant. De aceea, folosește-l doar foarte diluat și nu-l înghiți. În schimb, sucul de Aloe Vera 100 % pur nu trebuie diluat. Îți poți clăti gura cu el de 2-3 ori pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI