Durerile de gât cauzate de modificări artritice sau degenerative tind să se manifeste la persoanele în vârstă. Durerea artritică se poate dezvolta la pacienții mai tineri care au avut în trecut o leziune gravă în zona gâtului, cum ar fi o fractură. În plus, durerile pot apărea la nivelul mușchilor gâtului ca urmare a unei infecții virale sau bacteriene.

Citește și: Tratamente naturale pentru durere în gât. Folosește-le pentru a te simți mai bine

Tratamente naturale pentru gât înțepenit: Gheață și căldură

Gheața poate ajuta la calmarea inflamației inițiale. De aceea, o poți folosi în primele două zile de la declanșarea problemei. Apoi, folosește căldura pentru ameliorarea durerii. Căldura, aplicată sub formă de compresă umedă sau uscată, va calma și relaxa mușchii. Uneori, un duș fierbinte poate avea același efect. Deși aceste modalități nu vindecă torticolis, ele te fac să te simți mai bine pentru o perioadă scurtă de timp.

Citește și: Scapi de torticolis cu ajutorul gimnasticii corective

Ergonomia spațiului de lucru

Pentru a preveni apariția din nou a gâtului înțepenit, gândește-te la ceea ce faci în timpul zilei. Pentru mulți oameni care petrec toată ziua în fața unui computer, durerile de gât pot fi o problemă. Această problemă s-a amplificat în timpul pandemiei, deoarece oamenii au lucrat acasă.

Dacă te afli într-un birou sau într-un alt loc de muncă oficial, este posibil ca spațiul de lucru să urmeze liniile directoare privind cele mai bune practici ergonomice. Cu toate acestea, atunci când lucrează la distanță, acest lucru nu este cazul multor angajați.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să aduci ecranul la nivelul ochilor, astfel încât gâtul să fie drept și să nu te apleci. Ajută și ridicarea înălțimii tastaturii, astfel încât mâinile să fie într-o poziție naturală și să nu fie nevoie să te apleci pentru a tasta.

Tratamente naturale pentru gât înțepenit: masajul

Mușchii dureroși pot beneficia de presiunea ușoară a masajului, care poate fi făcută acasă de un neprofesionist sau te poți chiar auto-masa. Masajul țesuturilor moi poate avea efectul de a atenua durerea pe termen scurt, dar trebuie să fii atentă să nu masezi prea tare și să rănești mușchii. La sfatul medicului ai putea apela la kinetoterapie, acupunctură sau chiropractică.

Citește și: Durerea severă de spate. Simptome, cauze și tratament

Când să mergi la medic

În general, aceste tratamente naturale pentru gât înțepenit vor avea efect. Totuși, orice durere care nu se ameliorează după o săptămână sau care este severă necesită o vizită la medic. În plus, ar trebui să consulți un medic pentru durerile de ceafă, dacă sunt însoțite de amorțeală într-unul sau ambele brațe asociate cu durerea, pierzi forța în unul sau ambele brațe (sau picioare), ai dureri de cap, vedere dublă sau febră.

Sursa foto: 123rf.com