Află care sunt câteva din remediile recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor pentru a te feri de noul val de răceli, dacă ai imunitate scăzută. În plus, ține cont de cîteva reguli simple pentru a avea un sistem imunitar în plină formă.
Tratamente naturale pentru imunitate scăzută. Gențiana, antibiotic natural
Gențiana previne răceala. În plus, poate ajuta la tratarea ei. Are efect antimicrobian, antiinflamator și expectorant. Conține o substanță numită berberină care are efect imunostimulator, antibiotic și antispastic. Are acțiune chiar mai puternică decât antibioticele de sinteză asupra anumitor bacterii. Se lasă la infuzat o jumătate de linguriță sau o linguriță de plantă făcută pudră timp de un sfert de oră. Se bea o cană seara, la culcare. Se poate lua și sub formă de tinctură, un mililitru pe zi. Nu este recomandată în timpul sarcinii.
Vitamina C naturală, absolut necesară pentru imunitate
Tratamente naturale pentru imunitate scăzută. Cură cu echinaceea
Echinaceea este binecunoscută pentru proprietățile sale de a stimula imunitatea. Este recomandată ca adjuvant în prevenția guturaiului și a gripei, în afecțiunile cronice ale aparatului respirator și ale căilor urinare. Poți face o cură de trei săptămâni cu un ceai de echinaceea (infuzie dintr-una-două lingurițe la o cană cu apă). Se beau trei căni pe zi. Se face o pauză de două săptămâni, după care se mai poate face o dată tratamentul.
Tratamente naturale pentru imunitate scăzută. Busuiocul, spaima microbilor
”Busuiocul are acțiune profilactică în boli infecțioase. Este și febrifug, expectorant și antispastic. De aceea, este recomandat în tulburări ale căilor respiratorii. Uleiul de busuioc poate fi folosit sub formă de aerosoli în bronșite, tuse și sinuzite. Ceaiul este recomandat ca stimulent al sistemului imunitar, în gripă, guturai sau alte boli infecțioase. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de fruze și flori la o cană cu apă. Se bea câte o cană, după mesele principale. Poate fi și adăugat în mâncare, sub formă de condiment. Există rar persoane care prezintă intoleranță la busuioc. Este contraindicat în sarcină.”
Citește și: Orzul verde, bun pentru imunitate