Citește mai multe despre tulburarea de anxietate generalizată

Tratamente naturale pentru anxietate. Vitamine la pahar

O altă problemă din cauza căreia poate apărea anxietatea este alimentația necorespunzătoare și carențele de vitamine și minerale.

Pentru a asimila mai bine vegetalele, poți să-ți faci un suc vitaminizant dintr-o sfeclă roșie, o jumătate de măr cu semințe, 4 morcovi și o bucățică de ghimbir. O altă variantă are următoarele ingrediente: două banane, o jumătate de avocado, două curmale fără sâmburi, două lingurițe de pulbere de ovăz verde. Opțional, poți adăuga o linguriță de cacao.

O altă rețetă de smoothie este: un sfert de ananas, un sfert de mango, o mână de căpșune, o banană, o linguriță de lăptișor de matcă. Poți combina și tu altfel ingredientele. Mai poți folosi: diverse fructe, mai ales fructe de pădure, spanacul baby, quinoa, semințe de cânepă, nuci, migdale etc. Pentru a prepara, adaugă toate ingredientele într-un blender și adaugi apă. Dacă pui foarte puțină apă, consistența va fi mai mare. Va putea fi mâncat și ca budincă. În acest caz mai poți adăuga fulgi de ovăz, unt de arahide sau alte fructe tăiate bucățele.

Citește și: Cum scapi de anxietate. Câteva sfaturi simple și eficiente

Tratamente naturale pentru anxietate. Folosește remediile ayurveda

Ayurveda este medicina tradițională indiană. Se bazează pe descoperirea celor trei tipuri de constituție numite dosha: Vata, Pitta, and Kapha. Toate trei ar trebui să fie în echilibru în corpul uman. Dar atunci când nu se întâmplă asta, apar diverse probleme de sănătate.

Remediile se recomandă întotdeauna ținând cont de tipul constituțional al individului, iar nu de simptome. Pentru tipul vata (persoană slabă, longilină) se vor alege remediile bala si ashwaganda, pentru tipul pitta (consituție atletică) – guduchi, gotu kola, iar pentru tipul kapha: guggul. Există și remedii care sunt eficiente pentru toate cele trei doshe, unul dintre acestea fiind triphala (amestec în părți egale dintre amalaki, haritaki si bibhitaki).

Citește și: Aromaterapia și uleiurile esențiale pot reduce anxietatea

Tratamente naturale pentru anxietate. Sedative naturale

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Arnica moderează activitatea centrilor nervoși superiori, având efecte sedative. Se iau 20-25 picături de tinctură de arnică în puțină apă de două ori pe zi, atât ca sedativ, cât şi în tratamentul spasmelor vasculare. În dozele menționate nu prezintă contraindicații sau reacții adverse. Însă tratamentul prelungit poate produce dermatite. În doze mai mari, devine toxică, iar în doze şi mai mari, are efecte paralizante. Cătușnica are efect antispastic, sedativ. Se face infuzie dintr-o lingură de plantă uscată recoltată în timpul înfloririi la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se obțin rezultate bune și prin tratamentul cu tinctură, preparată din 20 g de plantă la 100 ml de alcool de 70°. Se iau 20-25 de picături în puțină apă de trei ori pe zi. În dozele recomandate, nu prezintă contraindicații,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com