Odată cu aflarea veștii că este însărcinată, în rutina de zi cu zi a oricărei viitoare mame se produc schimbări semnificative. De la alimentație și activitate fizică până la îngrijirea pielii, toate acestea necesită o adaptare la noua etapă din viață. Majoritatea femeilor își doresc în continuare să arate și să se simtă la fel de bine, dar fără a pune în pericol dezvoltarea fătului. De aceea, ar trebui să evite și anumite tratamente cosmetice contraindicate în sarcină.

Dacă te numeri printre femeile care apelau cu regularitate la tratamente estetice și cosmetice înainte de sarcină, cu siguranță ești interesată care dintre acestea îți sunt permise în continuare. Află care sunt acele tramente cosmetice contraindicate în sarcină. Totuși, avem și o veste bună există și tratamente cosmetice permise în timpul sarcinii.

Dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie, a pregătit o listă cu cele mai populare tratamente cosmetice pe care ar trebui să le eviți în sarcină.

Citește și: Tratamente naturale pentru rană pe col

Tratamente cosmetice contraindicate în sarcină: Tratamente mai invazive

dr. Silviu Istoc”Procedurile de înfrumuseţare de tipul: peeling chimic, mezoterapie, dermapen, injectare de acid hialuronic şi toxină botulinică, laser, radiofrecvenţă sunt contraindicate în sarcină. De asemenea, tratamentele de reducere a depozitelor de grăsime localizată sau a celulitei de tipul cavitaţie, vacuum bipolar, radiofrecvenţă multipolară nu sunt sigure pentru femeile gravide”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Ca viitoare mamă, este perfect normal să ai o mulțime de întrebări chiar și pentru un subiect aparent banal, precum tratamentele cosmetice. Acestea fiind spuse, iată câteva întrebări tipice legate de tratamente faciale și răspunsurile la acestea:

 

Tratamente cosmetice contraindicate în sarcină: Unele tratamente faciale pe bază de aburi

În general, nu este sigur să crești temperatura de bază în primul trimestru. Cu toate acestea, aburirea feței sau aplicarea unui prosop cald este în regulă, deoarece niciuna dintre aceste metode nu îți va ridica temperatura generală.

Citește și: Disfuncțiile tiroidiene în sarcină. Ce trebuie să știi despre ele pentru a naște un bebeluș sănătos

Tratamente cosmetice contraindicate în sarcină: Microdermoabarziunea

Microdermabraziunea în timp ce ești însărcinată nu este sigură, deoarece este posibil ca acest tratament să îți provoace cicatrici, având pielea senisbilă din cauza sarcinii. Pe lângă cicatrici, microdermabraziunea în această perioadă poate provoca erupții de coșuri.

Citește și: Tratamente naturale pentru lipotimie. Cum previi leșinul cu ajutorul metodelor naturale

Tratamente cosmetice contraindicate în sarcină: Tratamentele pentru vergeturi

Tratamentele medical-cosmetice de combatere a vergeturilor cum ar fi radiofrecvenţa fracţionată, microdermabraziunea, peelingul chimic, tratamentul dermapen, terapia laser nu sunt recomandate în timpul sarcinii. La aceste metode medicale de tratament se poate apela după naştere. De aceea importantă este prevenirea apariţiei vergeturilor.

Sursa foto: 123rf.com