Migrena nu este o simplă durere de cap, ci afectează organismul pe mai multe planuri. Din fericire, poți folosi tratamente alternative pentru migrene pentru a scăpa de această problemă.

Tratamente alternative pentru migrene: Presopunctura

Presopunctura presupune aplicarea presiunii pe anumite părți ale corpului. Se crede că stimularea punctelor specifice în acest mod eliberează tensiunea musculară și ameliorează durerea.

Un punct de presiune popular este punctul LI-4, aflat în spațiul dintre baza degetului mare stâng și degetul arătător. Masarea cu presiuni circulare ferme, dar nu dureroase a acestui punct, folosind mâna opusă timp de 5 minute, poate ameliora durerea de cap.

O altă zonă eficientă este punctul de acupunctură PC6, care se află la trei degete mai sus de la baza încheieturii mâinii în interiorul brațului. Masarea ameliorează greața și stările de vomă. Acupunctura presupune aplicarea acelor terapeutice în punctele energetice și trebuie efectuată de către un specialist.

Citește și: Tratamentul migrenei e îmbunătățit prin tehnica modernă

Schimbări în dietă

Folosești tratamente alternative pentru migrene, dar este nevoie și de schimbări în dietă. Mulți oameni care suferă de migrene observă că anumite alimente pot declanșa sau agrava crizele.

Factorii declanșatori obișnuiți pentru migrene includ:

•  produsele tip fast-food, mâncarea prăjită sau puternic aditivată;

• vinul roșu sau alcoolul în general;

• ciocolata;

• băuturile cu cofeină.

Dacă suferi frecvent de migrenă, observă ce ai consumat înainte de apariția simptomelor. Folosirea unui jurnal alimentar sau a unui jurnal de migrenă ar putea ajuta. Schimbarea regimului alimentar sau evitarea anumitor alimente poate preveni apariția lor.

Citește și: Terapii complementare pentru durerile de spate

Tratamente alternative pentru migrene. Managementul stresului

Jurnalul poate ajuta la ameliorarea stresului, care este un factor declanșator obișnuit pentru migrene. Găsește moduri în care te poți relaxa, cum ar fi exercițiile fizice, plimbările în natură, ascultarea muzicii relaxante etc. O combinație de tincturi (păducel, valeriană, talpa-gâştii, ciuboţica-cucului şi sunătoare) are efect sedativ asupra sistemului nervos. Păducelul ajută la îmbunăţirea circulaţiei sângelui la nivelul scoarţei cerebrale, este un bun tonic cardiac şi duce la creşterea frecvenţei respiratorii.

Sursa foto: 123rf.com