Există două tipuri de diaree: diaree acută sau diaree cronică. Printre cauze, se numără: bacterii, viruși, antibiotice, alte fecțiuni gastrointestinale. Diareea reprezintă un semnal că sistemul digestiv nu funcționează în mod corespunzător. De obicei, apare atunci când în intestine există lichide în exces, ceea ce afectează motilitatea intestinală.

Tratament rapid diaree

Iată mai jos câteva remedii naturiste eficiente în tratarea diareei. Cât de repede dispar simptomele diareei depinde și de gravitatea și de cauzele acesteia. Diareea acută este mai dificil de tratat decât cea cronică, diareea virală decât cea bacteriană.

Apă de cocos

Apa de cocos previne deshidratarea, restabilind echilibrul electrolitic al corpului, deoarece conține o cantitate mare de electroliți. În plus, calmează stomacul și reduce arsurile gastrice. Ca urmare a diareei, se pierde mult potasiu și sodiu din corp. În apa de cocos se găsesc ambele minerale în concentrații ridicate. Refacerea rezervei de potasiu și sodiu din organism este esențială pentru o vindecare mai rapidă. Bea apă de cocos de 2-3 ori pe zi sau o dată la 5 ore atunci când suferi de diaree pentru calmarea simptomelor acesteia.

Ceai verde

Ceaiul verde prezintă nenumărate beneficii pentru sănătate. Conține antioxidanți cu rol major în prevenirea a multiple afecțiuni, inclusiv cancerul. Ceaiul verde este de asemenea util pentru asigurarea unei bune funcționări a sistemului digestiv. Bea ceai verde zilnic. Atunci când ai diaree, consumă 3-4 căni pe zi, deoarece acesta calmează durerile abdominale și reduce gravitatea și durata diareei.

Suc de lămâie

În mod surprinzător, sucul de lămâie reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru diaree. Stoarce o lămâie și amestecă zeama cu apă călduță. Poți adăuga și puțină miere pentru a-i da un gust mai bun. În plus, mierea ajută la calmarea simptomelor digestive. Consumă această băutură de 2-3 ori pe zi pentru rezultate maxime.

Ghimbir

Ghimbirul reprezintă un remediu natural și poate fi folosit în alimentația zilnică pentru a preveni numeroase afecțiuni digestive. Taie o bucată de 1-2 cm grosime din rădăcina de ghimbir, curăță-o de coajă și dă-o pe răzătoare. Amestecă ghimbirul ras cu o linguriță de miere pentru a-l îndulci. Consumă acest amestec la cel puțin jumătate de oră distanță de masă.

Foto: 123rf.com