Cauți un tratament pentru varice? Iată câteva terapii și sfaturi pentru a scăpa definitiv de varice. Mișcă-te în voie după ce vei face tratamentul pentru varice care ți se potrivește!

Cel mai simplu tratament pentru varice

Cel mai important ”tratament” care te ajută să scapi de efectele neplăcute ale varicelor și poate preveni complicațiile este mișcarea. Exercițiul fizic regulat stimulează circulația sângelui la picioare. În plus, scade presiunea arterială, un alt factor care înrăutățește simptomele. Exercițiile fizice ușoare pot face minuni în acest caz. Include în programul tău mersul pe jos, înotul, mersul pe bicicletă, gimnastica medicală sau alt tip de mișcare.

Citește și: Varicele în timpul sarcinii: cauze, simptome și tratament

Tratament pentru varice. Ciorapii compresivi

Ciorapii sau bandajele compresive se găsesc în majoritatea farmaciilor. Aplică presiune pe picioare. Astfel, ajută mușchii și activează circulația în zonă. Un studiu efectuat în 2018 arată că folosirea ciorapilor compresivi medicinali cu o presiune între 18 și 21 mmHg timp de o săptămână a redus durerea asociată cu venele varicoase.

Tratament pentru varice. Schimbări în dietă

Tratamentul pentru varice include, de multe ori, schimbarea dietei. Alimentele bogate în potasiu, cum sunt bananele, migdalele și fisticul pot ajuta prin reducerea retenției de apă, care duce la complicații în cazul varicelor. Evită mâncărurile sărate, care pot avea efectul opus. Consumă multe fructe și legume. Acestea conțin fibre alimentare și previn constipația, care agravează durerile de picioare. De asemenea, dacă ai peste greutatea normală, ar fi bine să încerci să slăbești. Kilogramele în plus pun presiune pe vene și cresc disconfortul.

Alimente pe care ar trebui să le consumi când ai varice:

linte și mazăre

– cartofi

– salată verde, broccoli și varză

– pește gras

– usturoi

– nuci și semințe nesărate

– cereale integrale.

Tratament pentru varice. Intervenții inovatoare

Printre terapiile clasice pentru varice se numără câteva tratamente inovatoare, mai puțin invazive:

  • Ablația endotermală cu laser sau cu radiofrecvență. Aceasta este o procedură în care căldura este utilizată pentru a închide venele afectate.
    Scleroterapia. Această procedură utilizează o spumă specială pentru a închide venele și a le micșora. Nu este inidicată persoanelor care au suferit de tromboză venoasă profundă.
  • Operații cu laser. Fascicole intense de lumină sunt îndreptate spre venă, făcându-o să se estompeze treptat și să dispară.
    Ligaturare (oprirea fluxului sangvin) și stripping-ul venos (îndepărtarea venei). Acestea sunt operații chirurgicale, folosite în cazul în care procedurile mai blânde nu au avut succes.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com